Osmo Palmu på gitarr framför spansk-finsk musik

to 11.6 kl. 19.00 - to 11.6 kl. 20.00
Osmo Palmu med gitarr i famnen. Endast en del av gitarren syns.
Borgå domkyrka

Musik i Domkyrkan beroende på hur läget med corona-smittan utvecklar sig under sommaren: Från och med 1 juni 2020 kommer församlingarna att låta 140 perosner närvara i kyrkan för att lyssna på de konserter vi erbjuder denna sommar. Vi trycker upp programbladet i 140 exemplar och då de är slut stängs dörranra.

Spansk-finsk gitarrafton

Fernando Sor, Federico Moreno Torroba, Isaac Albeniz, Osmo Palmu & finska folkmelodier

Under junikvällen hörs Osmo Palmus tolkningar av de spanska gitarrklassikerna i Borgå domkyrka.
I motsats till ljudet av den sydeuropeiska solens glöd tolkas låtarna med den finska melankolins  många nyanser. Gitarrens egenskaper lämpar sig lika bra till det. Vi får höra Palmus egna arrangemang av bl.a. ”Suite on Finnish traditional themes”, ”Muunnelmia P.J. Hannikaisen teemasta”. Det spanska gitarrsolot, å andra sidan, tar dig särskilt till landskapet i Granada.

Osmo Palmu är en imponerande klassisk gitarrist i huvudstadsregionen. Han har publicerat två soloalbum, uppträder med solokonserter, som kammarmusiker och arbetar som lärare på musikskolan Esbo. Han har en magisterexamen från Sibelius-Akademin och studerade även vid Konservatoriet i Paris.  Han har tilldelats flera gitarrtävlingar (forum Gitarre, Wien, Fernando Sor tävling i Rom). Han har framfört ny finsk musik av Kai Nieminen, Sami Klemola, Kirmo Lintinen, Jyrki Linjama och Lotta Wennäkoski.

Porvoon suomalainen seurakunta