Bålder Quartet, Emil Hartikainen, violin, Vadim Grumeza, violin, Arttu Nummela, altviolin och Tommi Wesslund, cello

to 18.6 kl. 19.00 - 20.00
Bålders gruppens medlemmar på bilden.
Borgå domkyrka

Bålderkvartetten grundades 2018 när medlemmarna studerade i Helsingfors. Bandet vann Florida Keys International Chamber Music Competition i början och debuterade på Carnegie Hall senare samma år. Bålderkvartetten var inbjuden att uppträda på Wiens berömda Mozarthaus i april 2019. Kuhmos medlemskap i Kvartettakademin är ett stort steg för bandet och erbjuder möjlighet att träna vidare. Kvartetten utökar för närvarande sin repartuar för att ge mer entusiasm och spänning till sin musik, men den klassiska stråkkvartetten är fortfarande deras hörnsten.

Borgå svenska domkyrkoförsamling