Sommarmusik i Borgå domkyrka - Folksblåsarna Tuultenpesä – Vindarnas möte uppträder i Borgå domkyrka.

to 16.7 kl. 19.00 - to 16.7 kl. 20.00
Folkblåsarna ligger på golvet i en formation av en stjärna.
Borgå domkyrka

Tuultenpesä – Vindarnas möte är ensemble på sju folkblåsare som grundades våren 2016, vars uttryck sträcker sig från orkan till fjäderlätt bris.  Flöjterna är gjorda av nordiska träslag  och låter mjukt. Repertoaren är en blandning av nordiska, baltiska och finska traditioner. Improvisation är ett viktigt verktyg och är ett viktigt inslag i konserten.

Folksblåsarna Tuultenpesä – Vindarnas möte uppträder i Borgå domkyrka.

Ensemblen skapades ursprungligen som ett samarbete mellan två grupper, Wind on Wind och Svenska Zephyr.

Ensemblen har uppträtt i olika delar av Finland, Sverige och Tyskland och gett mer än 20 konserter. Mottagandet har varit varmt och entusiastiskt. Lyssnarna har berättat att de har berörts av musikens skönhet, artisternas vilda galenskaper, glädje och improvisation.
I sommar släpper bandet sitt första album.

Borgå svenska domkyrkoförsamling, Porvoon suomalainen seurakunta