Mikaelskapellets dopfunt tas ibruk

sö 20.9 kl. 15.00 - sö 20.9 kl. 16.00
Dopfunt designad av Ru Runeberg.
Mikaelskapellet

Mikaelskapellet i Fagerstad får en dopfunt designad av silversmed Ru Runeberg. Det hålls en ceremoni för att ta i bruk dopfunten söndag 20.9 kl.15 i kapellet Medverkande är biskop Bo-Göran Åstrand, församlingspastor Andreas Lundgren och diakoniarbetare Ulrika Lindholm-Nenonen. Dopfunten bärs in i kapellet av Ru Runeberg och styrelseordförande för Mikaelskapellet Mikael Westerback.

Dopfuntens material är 925 silver och gjutet glas.

Så här berättar Ru om sin idé till dopfuntens design:

"Mina tankar kretsade kring änglaspel vilket gav upphov till trumpet- och harpspelande myrorna -det är ju en stor händelse, fest, när någon döps.

Tanken med glasdelen var att få en levande känsla i materialet och samtidigt förena vattnet i silverskålen med hela dopfunten.

Glasdelen som är gjuten i Notsjö (Nuutajärvi) av Glaskompaniets (Lasikomppania) skickliga glasblåsare."

Fotot är taget av  Fotograf Linus Lindholm.

Borgå svenska domkyrkoförsamling