Högmässa med prästvigning och diakonvigning

sö 4.10 kl. 12.15 - sö 4.10 kl. 13.15
Borgå domkyrka från gaveln
Borgå domkyrka

Högmässa firas i domkyrkan på Mikaelidagen med prästvigning

Högmässa firas i domkyrkan på Mikaelidagen med prästvigning och diakonvigning.

Mässan strömmas via denna länk på Youtube.

Inkommande söndag den 4 oktober är det fest i Domkyrkan då biskop Bo-Göran Åstrand förrättar präst- och diakonvigning i samband med högmässan kl. 12.15.

I enlighet med Borgå stads rekommendation uppmanas alla deltagare att ta med sig munskydd och att använda dem i mässan. Man kan också följa med högmässan på distans eftersom den strömmas.

Vi firar Mikaelidag med temat Änglarnas dag. Ända sedan 400-talet har den här söndagen varit tillägnad ärkeängeln Mikael. Den kamp som han utkämpade mot mörkrets makter hör samman med påsken. Kristus har vunnit den avgörande segern mot ondskans makter, men kampen fortsätter i världen. Senare har Mikaelidagen blivit alla änglars dag, en dag då man begrundar Guds änglars eller sändebuds betydelse och uppdrag. Som Guds budbärare ger änglarna beskydd och ledning samt påminner om livet enligt Guds vilja.

I högmässan förrättar biskop Bo-Göran Åstrand vigningarna, Mia Bäck, kyrkoherde i Åbo svenska församling, predikar, Mats Lindgård fungerar som liturg och Anne Hätönen är kantor. Medverkande i musikväg är också Cornicines Borgoenses och en grupp ur Borgå kammarkör. Marit Björkbackas gudstjänstgrupp medverkar i olika uppgifter.

I gudstjänsten sjungs följande psalmer: 106: 1, 7; 125; 909; 222: 1, 4 och 877. Kollekten insamlas till förmån för ungdoms- och lägerverksamhet inom Förbundet Kyrkans Ungdom.

Borgå svenska domkyrkoförsamling