Vigselmusikkonsert strömmas

on 5.5 kl. 19.00 - 20.00
Vigsel i domkyrkan. Brudparet står framför prästen. Bild av Stelios Kirtselis.
Borgå domkyrka

Församlingarnas kantorer bjuder på en kväll med vigselmusik som strömmas från Domkyrkan.

Lyssna på konserten via denna länk på YoutubeÖppna länk i ny flik

En konsert med exempel på både traditionella och mindre kända bröllopsmarscher, vigselsånger och - psalmer.
Under senaste år spelade kantorerna i Borgå domkyrka sammanlagt 70 olika marscher.
De traditionella bröllopsmarscherna är fortfarande mest populära, exempelvis Melartins Festmarsch spelades 35 gånger och Mendelssohns Bröllopsmarsch spelades 21 gånger.
Andra stycken som varit populära och spelats flera gånger är Pachelbels Kanon, Kuulas Bröllopsmarsch, Brudkören av Wagner och Hakanpääs Trumpettisävelmä.
Många stycken har spelats enstaka gånger, ofta orgelarrangemang av filmmusik eller sånger.
Under konserten kommer några ovanligare stycken att spelas som Joonas Kokkonens Hääsoitto, Malcolm Archers Cantilene, Jarkko Yli- Annalas Bröllopsmarsch, Tamblings Sortie in six och Lefébure-Welys Andante.  Konserten arrangeras tillsammans med både svenska och finska församlingens kantorer.

Ni som bokat vigsel i sommar får gärna ta kontakt med kantorn för att diskutera närmare musikönskemål:

Anne Hätönen, anne.hatonen@evl.fi, 040 169 9174

Eric-Olof Söderström, eric-olof.soderstrom@evl.fi, 0400 933 106