Strömmad prästvigningsmässa

sö 6.6 kl. 12.15 - 13.15
Sommarbild av Domkyrkan.
Borgå domkyrka

Strömmad prästvigningsmässa firas i Domkyrkan.

Välkommen till Borgå domkyrka!

Inkommande söndag den 6 juni kan församlingens medlemmar och andra intresserade igen delta i högmässan i Domkyrkan efter en mycket lång paus. Med beaktande av säkerhetsavstånd kan sammanlagt 150 personer delta.

Du kan också delta på distans genom att ta del av den strömmade gudstjänsten på denna länk på YoutubeÖppna länk i ny flik.

Söndagen handlar om de oförgängliga himmelska skatterna samt om de förgängliga och bedrägliga jordiska rikedomarna. Att sträva efter rikedom leder till själviska gärningar. Att älska Gud är att enligt hans vilja tjäna sin nästa. Här är Kristus vårt föredöme. Han var rik, men han blev fattig för att göra oss rika.

I Domkyrkans högmässa viger biskop Bo-Göran Åstrand tre präster till tjänst i Borgå stift. Emma Audas, som tidigare arbetade i Domkyrkoförsamlingen, predikar. Mats Lindgård fungerar som liturg och Eric-Olof Söderström är kantor. Medverkande i musikväg är också Cornicines Borgoenses och Reidar Tollander. Ann-Britt Hedman och Fride Hedman medverkar i olika uppgifter.

I gudstjänsten sjungs följande psalmer: 181: 1,2,5; Laudamus; 945; 279: 1-4; 873 och 286: 1,3. Kollekten insamlas till förmån för Lärkkulla-stiftelsen för att utveckla Stiftsgårdens verksamhetsprofil i samarbete med församlingar och kyrkliga organisationer.

Högmässan börjar kl. 12.15. Välkommen!

150 personer  kan närvara i  Domkyrkan.

Vi följer säkerhetsinstruktioner och sitter 2 meter från varandra med munskydd.

Borgå svenska domkyrkoförsamling