Högmässa i Domkyrkan

sö 16.1 kl. 12.15 – 13.15

Borgå domkyrka

Högmässa firas i Domkyrkan.

Söndag 16.1.2022 firar vi den andra söndagen efter trettondagen med temat med temat Jesus uppenbarar sin gudomliga kraft. Texten om bröllopet i Kana var tidigare ett av trettondagens ämnen. När berättelsen om Österns vise vid medeltiden förlades till trettondagen, flyttades detta tema till andra söndagen efter trettondagen. Samtidigt förflyttas man i kyrkoåret från Jesu barndom till början av hans offentliga verksamhet. Han låter människorna se Guds väldiga gärningar.

I högmässan kl. 12.15 predikar Marina Smeds och Mats Lindgård är liturg. Reidar Tollander är kantor och Ensemble Matthaeus medverkar med musik. Marianne Kulp är kyrkvärd.

Kollekten tillfaller Ekumeniska rådet i Finland för arbetet med att främja kristen enhet.

Förutom medverkande kan ca 20 personer delta på plats i Domkyrkan.

Du kan lyssna på mässan via församlingens webbradio.

Borgå svenska domkyrkoförsamling