Folkmusikmässa i Domkyrkan

Borgå domkyrka

Webbevenemang

Öppna länk i ny flik

Evenemanget visas i en extern tjänst

Evenemanget lagras

Folkmusikmässa firas i Domkyrkan

Folkvisemässan strömmas på Youtube.

Söndag 23.1.2022 firar vi den tredje söndagen efter trettondagen med temat Jesus väcker tro.

Jesu offentliga verksamhet har börjat. Genom att undervisa och bota sjuka uppenbarade Jesus sin gudomliga härlighet. Han gjorde under, och många kunde vittna om hans makt. Därför väcktes både judar och hedningar till tro på honom som hjälpare och frälsare. I tron har en kristen människa en fast grund för sitt liv. Den här söndagen kallas därför trons söndag.

Högmässan börjar kl. 12.15 och genomförs som en Folkvisemässa. Medverkande musiker är kantorerna Reidar Tollander, Eric-Olof Söderström och Anne Hätönen samt Patrik Latvala och Sinikka Stöckel.

Aino-Karin Lovén predikar och Mats Lindgård är liturg: Anita Virtanen och Henry Virtanen är kyrkvärdar.

Kollekten insamlas för lekmannautbildning i församlingarna och ledarskapsutbildning för ungdomar via Lärkkulla-stiftelsen.

Förutom medverkande kan ca 30 personer delta på plats i Domkyrkan.

Du kan också lyssna på mässan via församlingens webbradio via denna länk som går till sidan där du sätter på webbradion.Öppna länk i ny flik

Folkvisemässan strömmas via denna länk på Youtube. För att följa med den strömmade mässan trycker du upp där det står  Gå till webbevenemanget.

Borgå svenska domkyrkoförsamling