Högmässa i Domkyrkan

sö 3.4 kl. 12.15 – 13.15

Borgå domkyrka

Högmässa firas i Domkyrkan.

Inkommande söndag den 3.4 kl. 12.15 firar vi högmässa i Borgå domkyrka med temat lidandets söndag.

Den här söndagen inleder vi den djupa fastan. Vi tänker på vad Jesus måste vara med om under de sista dagarna inför påsk. Därför kallas den här dagen för Lidandets söndag.

De människor som levde här på jorden på samma gång som Jesus, förstod inte riktigt vem han var. Det var svårt att förstå att han var Gud. Och det var svårt att förstå vad hans egentliga uppgift var.

Men det Jesus gjorde, är väldigt viktigt för oss idag. Utan honom skulle inte den kristna kyrkan finnas och inte heller Borgå svenska domkyrkoförsamling.

Jesus dog för att Guds skingrade barn skulle samlas och bli ett.

Förutom att vi kommer ihåg Jesu lidande, får vi också glädja oss den här söndagen. De ungdomar som gått hjälpledarutbildningen välsignas till sin uppgift. Kom med och ta emot dem och stöd dem i deras uppdrag!

I söndagens mässa är Marina Smeds liturg, Claus Ståhlberg predikar och leder välsignelsen. Kören Gaudeamus medverkar under ledning av Reidar Tollander. Anne Hätönen är organist. Vi har också många andra som medverkar i vår gudstjänst. Pellinge 2ans skriftskolgrupp deltar i gudstjänsten.

I gudstjänsten sjungs psalmerna 920, 433, 803, 846, 229 och 816.

Du är varmt välkommen!

• Gudstjänster och samlingar Gudstjänster och samlingar