Högmässa i Domkyrkan

sö 31.7 kl. 12.15 – 13.15

Borgå domkyrka

Söndag 31.7.2022 firar vi Kristi förklarings dag med temat Kristus förhärligad.

Ända sedan 1500-talet har Kristi förklarings dag firats på åttonde söndagen efter pingst. Kristi förhärligande var vändpunkten i hans liv. Apostlarna fick med egna ögon se hans gudomliga härlighet och höra Guds röst: ”Detta är min älskade son, han är min utvalde. Lyssna till honom.” Guds härlighet kommer till synes i den kärlek som offrar allt. Från första stund har den kristna kyrkan sett Kristi liv, död och uppståndelse som uppfyllelsen av löftena i Gamla testamentet.

I Domkyrkans högmässa är Mats Lindgård liturg, Aino-Karin Lovén predikant och Fiona Chow kantor. Marianne Kulp och Susanna Lindström är kyrkvärdar.

Kollekten insamlas för att utveckla och upprätthålla retreatverksamheten vid Retreatgården Snoan. Vi sjunger psalmerna 175; 147; 53; 808 och 289: 1, 2, 4.

Högmässan börjar kl. 12.15. Välkommen!

• Gudstjänster och samlingar Gudstjänster och samlingar

Öppna länk i ny flik