Familjerådgivningens 40-årsfest

on 14.9 kl. 14.00 – 16.30
Två personers händer mot varandra.

Lilla kyrkan

Öppningsanförande hålls av välfärdsområdets styrelseordförande Mikaela Nylander. Psykoanalytiker Harri Virtanen talar (på finska) om Trauma och Kärlek, utgående från sin bok Trauma ja Rakkaus.

Kyrkan har erbjudit avgiftsfri familjerådgivning till alla, oavsett familjekonstellation och samfundstillhörighet, ända sedan 1944. Efterkrigstiden var en svår tid och behovet av stöd för parförhållandena var enormt.

Det här behovet har inte minskat med åren och 1982 grundade församlingarna i Borgå tillsammans med Borgå stad och Borgå landskommun Borgånejdens familjerådgivningscentral (PANK). 

Den senaste tidens coronapandemi och skuggan av kriget i Ukraina, har fört med sig en extra börda av osäkerhet och rädsla i familjer. Då känns det ännu viktigare att fira centralens 40 år av stöd för familjer och enskilda i svåra livssituationer. 

Tillställningens öppningsanförande hålls av välfärdsområdets styrelseordförande Mikaela Nylander. Psykoanalytiker Harri Virtanen talar (på finska) om Trauma och Kärlek, utgående från sin bok Trauma ja Rakkaus. 

Dessutom får vi ta del av såväl poesi och musik som utställningen Kyss. Utställningen finns i Domkyrkan där man får avsluta festen med konst, kaffe och mingel. 

Anmälningar: Marina Helle, marina.helle@evl.fi

  • Vuxna Vuxna

Öppna länk i ny flik


Arrangör

Borgå kyrkliga samfällighet