Konsert ”I Mästarens hand” med Kristoffer Streng & Co

lö 8.10 kl. 18.00 – 19.30
musik konsert

Borgå domkyrka

Kristoffer Streng , basbaryton Jenny Nyqvist-Streng , sopran Stefan Jansson, piano

På lördag 8.10 kl 18  är det skäl att komma till kyrkan. Då gästar kyrkosångaren, basbarytonen Kristoffer Streng, med fru Jenny, kyrkan och bjuder på skönsång. De ackompanjeras av talangfulle Stefan Jansson på flygel.

Kristoffer Streng är uppvuxen i Vasa. Han började uppträda med sin far Håkan, som 9-åring. Sånglektionerna påbörjade han som 16-åring, i Vasa och senare vid Mellersta Österbottens Konservatorium i Karleby. Han har även deltagit i flera mästarkurser. Han är klassad som basbaryton.

Kristoffer har medverkat som solist åt olika körer och orkestrar i såväl mindre som större verk. Han har jobbat som kantor i flera församlingar och har erhållit en kantorsexamen från Oulun konservatorio år 2007. Sedan 2011 är han anställd av Vörå församling.

Ifjol vintras tonsatte Streng, president Kallios bön för Finland (1939). Det gjordes en musikvideo, som har nått stor uppskattning hos det bedjande finska folket.

Kristoffer är gift med Jenny Nyqvist-Streng. Hon är uppvuxen i Karlskoga, Sverige. Hon fick tidigt som barn ett möte med Jesus, där han kallade henne att bli doktor och åka till Afrika. Hon studerade till läkare och har arbetat som överläkare i kirurgi. Hon har under flera perioder arbetat i Kenya, Afrika.

Musiken har varit en stor del av hennes liv. Hon har sjungit i barnkör, spelat i orkestrar och även undervisat i musikskolor. Hon tangerar flera instrument, varav hon har oboen som huvudinstrument.  Hon har under flera års tid varit engagerad i de kristna sångsatsningarna ”Minns du sången” och är frekvent anlitad som talare och sångare i olika kristna sammanhang. 

Stefan Jansson är född i Närpes, Syd-Österbotten. Jobbar i det civila som IT-planerare. Han började spela piano som 11-åring och har ändå från början varit anlitad ackompanjatör för körer och solister. Sina främsta musikaliska insatser har han gjort inom gospelmusiken. Han har anlitats som kapellmästare och pianist vid ett flertal gospel- och körhelger.

Förutom körmusik, har han även deltagit i storbands-projekt och "small-band". Han spelade i orkesterdiket på Wasa Teater i musikalen Oliver och har medverkat på tjugotalet skivinspelningar. Egen skivdebut gjorde han 2009 med psalm-skivan "Som människor". 2012 utkom ”Med människor” och 2014 en julskiva ”Sång över vita skogar”.

Det täta och fruktbara samarbetet med Kristoffer Streng har pågått sedan 2008, där Jansson fungerat som pianist och huvudsaklig arrangör i de flesta av deras skivproduktioner.

I konserten ”I Mästarens hand” får vi höra sånger som berör och har en själavårdande karaktär och lyfter fram bönens makt samt det himmelska hoppet.

Fritt inträde.

  • Musik Musik

Öppna länk i ny flik


Arrangör

Borgå svenska domkyrkoförsamling, Porvoon suomalainen seurakunta

Porvoon vapaaseurakunta