Konsert i Domkyrkan

to 1.12 kl. 19.00 – 20.00
Bild av kören -ensemblen Musta Lammas

Borgå domkyrka

Musikensemblen Musta Lammas ger sin första julkonsert någonsin med namnet Vår Jul.

Vår Jul är ensemblens första julkonsert någonsin. Konsertens fokus ligger på olika sätt att uppleva julfirandet, vare sig man firar gemensamt med andra eller ensamt, traditionellt eller helt nytt, livligt eller lugnt – eller en kombination av alla dessa. Vad är viktigt med julen?

Vad betyder julen för var och en av oss? Vår jul är byggd utifrån dessa tankar. I den upplevelserika konserten bjuder på älskade jullåtar och helt ny musik skriven av ensemblen själv. Musik skapas också i farten kring berättelser från publiken.

Musta lammas är en uttrycksfull kör som består av tjugofyra professionella musiker som groovar och spelar tätt tillsammans som ett band. Gruppens sångare förenas av viljan att föra högkvalitativ rytmisk musik till det finska a cappella-fältet. Kompositionen är uppbyggd som en sorts hybrid av en sånggrupp och en kör, vars bassektioner på tre sångare, använder mikrofonerna nära både vid repetitioner och under konserten. Musta Lammas leds av Ida Olsonen.

• Musik Musik

Öppna länk i ny flik