Konsert i Stilla veckan Pergolesi: Stabat Mater,

on 5.4 kl. 19.00 – 20.00
Esbo barockensemble.

Borgå domkyrka

Konserten i Stilla veckan i Borgå domkyrka kommer att framföras onsdagen den 5 april 2023 klockan 19. Stabat Mater av italienaren Giovanni Battista Pergoles (1710-1736), som är ett av barockens mest kända verk, ett rörande verk av en tonsättare som dog ung.

Stabat mater är en psalm från 1200-talet och den handlar om Marias lidande under Jesu korsfästelse. Namnet är en förkortning av orden i första raden, "Stabat mater dolorosa" (Stand the mother in her pain). Det anses vara en av de mest inflytelserika medeltida latinska dikterna.

Stycket framförs av Inka Kinnunen (sopran), Ruut Mattila (alt), Aurora-sångarna från Esbo och Frida Vokalensemblen från Borgå under ledning av Minna Wesslund och Esbo Barockensemble.

Konserten inleds med Francesco Manfredinis Sinfonia i G-dur, komponerad 1709, spelad av Esbobarocken. Inträde till konserten är gratis, program 5 €.

• Unga Unga
  • Vuxna Vuxna
  • Musik Musik

Öppna länk i ny flik