Sommarmusik i Borgå domkyrka

to 1.6 kl. 19.00 – 20.00
Tommi Niskala och heikki Hattunen.

Borgå domkyrka

1.6 Ljuset före solen Heikki Hattunen, tenor & Tommi Niskala, orgel - Salmenkangas - Rossini - Kuusisto - Pylkkänen

Heikki Hattunen hör till Nationaloperans sångare. Han har examen inom teologi och som musikmagister samt fick tredje pris från Kangasniemi sångtävling 2016.

Hattunens operaroller är bl.a. Nemorino (Kärleksdrycken), Lenski (Jevgenij Onegin), Tito (Titus mildhet) och Förste mannen (De sista frestelserna). Hattunen som tidigare fungerade som ortodox kantor uppträder ofta som solist för kyrkomusikverk och som evangelist. I sommar sjunger Hattunen rollen som Monostatos i Trollflöjten på Operafestspelen i Nyslott. 

Han har uppträtt som solist bl.a. för Tampere Filharmonia, Tapiola Sinfonietta, Suomalainen barokkiorkesteri, Joensuu och Kuopio stadsorkestrar, Helsingin poliisisoittokunta och Radions symfoniorkester. 

Tommi Niskala studerade piano- och orgelspel på Alajärven musiikkiopisto 1993–2005 och fortsatte sina studier vid Sibelius-Akademin på hösten 2005 där han utexaminerades som musikmagister 2011. Samma vår började han arbeta som A-kantor i Kallion seurakunta i Helsingfors.

Tommi är en mångsidig musiker och uppträder regelbundet som organist, kördirigent och tenorsångare modigt genom att överskrida musikens stilgränser. Som huvudämne studerade han kördirigering som prof. Matti Hyökkis elev och avlade A-examen inom kördirigering med utmärkta vitsord 2010. Han har studerat orgelspel som Olli Porthans och Markku Hietaharjus elev och sång som Kimmo Lappalainens elev. Han har kompletterat sina studier med mästarkurser och också privat.

Tommi Niskala är konstnärlig ledare för Kallion kantaattikuoro och Finska Missionssällskapets Safarikuoro. Han har dessutom fungerat som körmästare för Ilmajoen musiikkijuhlat och vice dirigent för Ylioppilaskunnan laulajat samt utbildare för körer och ensembler.

  • Musik Musik

Öppna länk i ny flik


Arrangör

Borgå svenska domkyrkoförsamling, Porvoon suomalainen seurakunta