Joby Talbot: Path of Miracles

tors 6.6 kl. 19.00
Kammarkör Audite på klippan en solig sommardag

Borgå domkyrka

Kammarkör Audite startar sommarkonserter i domkyrka med en pilgrimsfärd.

Sedan premiären 2005 har Joby Talbots Path of Miracles haft en central roll inom körmusikens renässans. Från att ha varit något av ett kultverk för entusiaster, har Path of Miracles vuxit till en nutida klassiker och banat väg för en våg av episka, konsertlånga verk för a-cappella kör.

Path of Miracles tar lyssnaren med på en månsidig musikalisk pilgrimsfärd till Santiago de Compostela där den rika stilistiska och tekniska variationen återspeglar Robert Dickinsons mångkulturella libretto.

I de inledande primitiva glissadona känner man spänningen i att ge sig ut på en omvälvande resa, en känsla som senare övergår i tröga ostinato-figurer som avspeglar tristessen i en vandring längs ändlösa solstekta vidder. Verket kulminerar i extasen över att ha nått det slutliga målet, följt av det bitterljuva avskedet till kamrater  och svårigheten att från den fysiska och andliga världens gränstrakt återvända till en vardag som inte längre ter sig lik.

Path of Miracles är ett utmärkt sätt att för en stund fly vardagens hets, och vila i det meditativa landskap som Talbots musik skapar, och vars känslighet berör såväl sångarna som publiken.

Audite är Helsingfors konservatoriums kammarkör, vars sångare är musikproffs, musikstudenter och erfarna körsångare. Körens konstnärlig ledare är körens grundare, körledare och kompositör Jani Sivén från Borgå, som undervisar i körledning som lektor vid Konstuniversitetets Sibelius-Akademi.

Fritt inträde, program 5€.

  • Musik Musik

Facebook Öppna länk i ny flik