ADMINISTRATION

FÖRSAMLINGSRÅDET

Administration

Borgå svenska domkyrkoförsamling omfattar Borgå stad d.v.s. 664 kvadratkilometer och antalet medlemmar 31.12.2016 var 12 912.
Till Församlingsrådets uppgifter hör att allmänt leda församlingens verksamhet, främja församlingens andliga liv, besluta om de budgetmedel som anvisats församlingen i samfällighetens budget och även i övrigt verka för ett fullföljande av församlingens uppgifter.
Församlingsrådet sammanträder en gång i månaden. Församlingsrådet består av 14 medlemmar och med kyrkoherden Mats Lindgård som ordförande. Anita Virtanen är vald till vice ordförande.
Medlemmar:
Benita Ahlnäs, Ove Blomqvist, Stig Bäcklund, Ole Ekstam, Annette Forsblom, Anna Henning-Lindblom, Marcus Henricson, Ingolf Lindén, Denice Sjöström, Kajsa Karlsson, Ida-Maria Sola, Marina Uddström, Stefan Vikström och Anita Virtanen.

Ersättare:
Marit Björkbacka, Stina Lähde, Mikael Hiltunen, Martin von Schoultz, Carl-Gustaf Aminoff, Hanna Karlsson, Timo Rajakaltio, Börje Bärlund, Kim Metso, Ninna Kuklová

Det finns tre direktioner som är underställda församlingsrådet och behandlar de ärenden som hör till deras ansvarsområde.

DIREKTIONEN FÖR GUDSTJÄNSTLIV

Birgitta Lindén  Mikaela Strömberg-Schalin
 Daniela Spring  Kristina Rosenström
 Marit Björkbacka  Marianne Bagge

Borgå kyrkliga samfällighet består av två församlingar, Borgå svenska domkyrkoförsamling och Borgå finska församling, i fullständig ekonomisk gemenskap. Förvaltningsdirektör är Sari Mankinen.
Gemensamma kyrkofullmäktige är högsta beslutande organ i samfälligheten. Det väljs vart fjärde år genom direkta val. Av sammanlagt 41 ledamöter representerar följande 15 ledamöter den svenska församlingen:
Benita Ahlnäs, Jan Andersson, Marit Björkbacka, Ove Blomqvist, Stig Bäcklund, Ole Ekstam, Annette Forsblom, Marcus Henricson, Kajsa Karlsson, Ingolf Lindén, Martin von Schoultz, Denice Sjöström, Ida-Maria Sola, Marina Uddström och Christer Åberg.

Gemensamma kyrkorådet är ett beredande och verkställande organ till fullmäktige.
Det finns tre direktioner som är valda av fullmäktige och underställda gemensamma kyrkorådet. De behandlar ärenden som hör till deras ansvarsområde.
Direktionen för familjerådgivningscentralen
Fastighets- och gravgårdsdirektionen