INFO & INTYG

PASTORSKANSLI

Pastorskansliet är stängt 14.9.

Öppet: måndag-fredag kl. 9-13, övriga tider enligt överenskommelse
Besöksadress: Lundagatan 5, II vån.
Postadress: PB 140, 06101 BORGÅ
E-post: borga.domkyrkoforsamling(at)evl.fi
Tel.  (019) 661 1223, 661 1224
Jourhavande  präst är anträffbar per telefon samt träff  inom max en och en halv timme.

Alla ärenden som gäller dop, vigsel och jordfästning samt bokning av präst, kantor och församlingens lokaliteter sker via pastorskansliet. Här kan hindersprövning för äktenskap tas ut.
Ämbetsbetyg kan avhämtas eller beställas att sändas per post.
Det är också möjligt att beställa släktforskning mot betalning. Våra böcker sträcker sig till år 1742.

Bokning av kyrka eller kapell för vigsel
Bokningen sker via pastorskansliet. I domkyrkan ryms 750 personer, i Lilla kyrkan 170 personer, i Mariagården (Gammelbacka) 200 personer och i Lundagatans kapell 40 personer.
Församlingens egna medlemmar och borgåbor kan reservera vigsel i domkyrkan två år i förväg från och med 1.4. Som borgåbor räknas man också om någondera bott eller konfirmerats i Borgå eller någonderas föräldrar bor i Borgå och är medlem i Borgå svenska domkyrkoförsamling eller Porvoon suomalainen seurakunta.

Utsocknes får börja reservera vigsel den 15 januari för maj-augusti samma år man önskar viga sig. Denna begränsning gäller inte de övriga månaderna.

Av utsocknes och borgåbor som inte hör till någondera av de evangelisk-lutherska församlingarna i Borgå debiteras år 2017 en avgift på
440 euro för vigsel i domkyrkan
320 euro för vigsel i Lilla kyrkan