Borgå svenska domkyrkoförsamling

Pastorskansliet

Undantagsarrangemang i vår kundbetjäning på grund av coronapandemin: Vi betjänar tills vidare enbart per telefon och e-post. Kom överens om personliga möten på förhand. Vid alla personliga möten använder vi ansiktsmask.

Läs här om avvikande öppettider.

Bokning av förrättningar (dop, vigsel och jordfästning) och utrymmen sker via pastorskansliet: byråsekreterare Gunilla Mansner tel. 019 661 1223
eller e
-post:  borga.domkyrkoforsamling@evl.fiÖppna länk i ny flik
E-posten är länkad direkt till adressen vilket gör att den öppnas i ett fönster där du kan skriva din epost.

Växel: tel. (019) 66 111,  måndag-fredag kl. 9-14.30.

Besöksadress: Lundagatan 5, II vån. Stängt på grund av corona-pandemin.

Vi är en mötesplats för alla, där Jesus Kristus står i centrum.
Vi vill ta ansvar för varandra och miljön.

Vi är den svenskspråkiga församlingen i Borgå och församlingen leds av Mats Lindgård, domprosten i Borgå stift och vår kyrkoherde. Församlingen hör till Borgå stift som leds av biskop Bo-Göran Åstrand. Till församlingen hör cirka 12 200 medlemmar.

Vi satsar på gudstjänstlivet och firar högmässa varje söndag och helgdag i Borgå domkyrka. Utöver det firar vi regelbundet en söndag i månaden gudstjänster i kapellen i byarna.

Vi annonserar om verksamheten på hemsidan, varje fredag i tidningen Östnyland samt varannan vecka i Kyrkpressen.