FÖR FAMILJER

FAMILJER

Familjeluckan

Välkomna till  Familjeluckan på som hålls i den nyrenoverade Domprostgårdens dagklubb ( Finnbyvägen 6).
En trevlig kväll med mångsidigt program för familjer, delvis skilt för föräldrar och barn och delvis tillsammans. Varje gång kikar vi in i den hemliga ”Luckan” som har nytt innehåll varje gång.
Kvällen börjar med soppa och knäckebrödssmörgås. Sedan håller vi programmet och avslutar med sångstund och andakt.
Höstterminens datum är: torsdagarna 14.9, 12.10 och 16.11 kl. 17-19.
Ingen anmälan.

Baby- och Knatterytmik
Grupperna samlas i svenska församlingshemmets musikrum

Torsdagar: 09:45-10:15 Knatterytmik A ( 9mån- 2år)
10:15-11:00 Knatterytmik B ( över 2 åringar )
11:15- 11:45 Babyrytmik ( 0-9 mån)
Ordnas i samarbete med Borgå medborgarinstitut. Anmälan till BMI. Ingen avgift .

Babykyrka firas tillsammans med församlingens babyn med föräldrar,syskon, faddrar samt far- och morföräldrar. Ta gärna med en skallra och kom till Mariagården, Slingervägen 1 i Gammelbacka.
Babykyrkan tar ca 30 minuter och hålls nästa gång 28.11 i samband med den öppna klubben och babymassageavslutningen.

Knattekyrka
Knattekyrka firas i Lilla Kyrkan.
Vi sjunger, rör på oss, ber och får höra om något ur Bibeln. Knattekyrkan räcker ca. 30 min och hela familjen är välkommen med.
Höstens Knattekyrkor firas 7.10 och 25.11 kl.16.

Öppen dagklubb – Kom som du är!
Höstens
 klubbverksamhet inleds vecka 33 . Välkommen med!
Barn är välkomna tillsammans med en vuxen för att fira andakt, pyssla och träffa andra. Ingen förhandsanmälan. Serveringsavgift  2€. Öppna dagklubbar ordnas på följande ställen:
1. Mariagården, Slingervägen 1, Gammelbacka, tisdagar kl. 9-11
2. Vessö, Svenskborg, Vessövägen 191, torsdagar kl. 9.30 -11.30
3. Vårberga, Sampov. 1, fredagar kl. 9-11

Babymassagekurs på hösten 2017 i samband med Mariagårdens öppna klubb ordnas under fem tisdagar: 31.10, 7.11, 14.11, 21.11 och 28.11  kl. 9-11 för föräldrar med babyn i åldern  3 – 9 månader.
Anmäl er till susanne.hindsberg@evl.fi.  Kursavgift 10€. Anmälningstid 9.10-27.10.
Under massagen ordnas lek och pyssel för äldre syskon och den öppna dagklubben är öppen som vanligt för klubbesökare som inte deltar i babymassagen

Höstens knatteskoj:
Utöver den vanliga öppna dagklubben i Mariagården ordnar vi Knatteskoj tisdagarna 12.9, 3.10 och 5.12 kl.ca 9:15-10 för föräldrar tillsammans med barn i åldern 1-5 år. Vi leker och har skoj med taktila aktiviteter. Ingen anmälan behövs och programmet är gratis.

Pappan med pojken 1

Familjeläger på Pellinge

Kom och ha roligt tillsammans med familjen på ett avslappnat familjeläger på fina Pellinge kursgård !
Vi bjuder på mångsidigt program. Vi disukterar, pysslar, badar bast, leker och grillar. Vi firar andakt, sjunger och äter god mat. Vi har också eget program i smågrupper för vuxna, ungdomar och barn.                                                                                          Pris: 30€ för vuxna och barn från 12 år och äldre
15€ för barn 4-12 år och gratis för barn under 4 år.
Om deltargaravgiften är ett hinder för ert deltagande, ta kontakt i god tid före lägret. Anmäl er genom att meddela de deltagande familjemedlemmarnas namn, eventuella dieter samt barnens åldrar till michaela.lepisto@evl.fi, tfn 040 7677600. Familjer som inte deltagit i familjeläger tidigare har förtur.
Följande familjeläger är 4-6.5.2018.

Vardagstimmar  i kommunens daghem
Kommunens daghem kan få besök från församlingen i form av s.k. vardagstimme. Vardagstimmen är en stund av t.ex. bön, bibelberättelse och sång tillsammans med barnen och personalen. Kontaktperson teolog assistent Sanna Lindström.

Församlingsfaddern stöder familjen
Församlingsfadderarbetet är en uppföljning av dopet. Det syftar till att stöda det döpta barnet och dess familj, i synnerhet med den kristna fostran, men vid behov också annars. Faddrarna är en kontaktlänk till församlingen och förmedlar information om och inbjudningar till barn- och familjearbetets aktiviteter.

Normalt besöker församlingsfaddern familjen i samband med årsdagen av dopet under de fyra första levnadsåren. Vid besöken får barnet en bok och vid 4-årsbesöket Barnens Bibel samt en inbjudan till söndagsskolan. Besöket behöver inte vara hemma hos familjen utan kan också vara på annan plats.
Är du intresserad av en församlingsfadder för ditt barn? Säg till åt dopprästen eller kontakta församlingens kansli. Anvarsperson är Gunvor Flykt.

Musikverksamhet för barn
Läs om Baby- och Knattemusik och om barnkören Diskanten på musikens sidor.

Personal:
Ledare för sektorn Kristen fostran: Gun Geisor
T.f. ledare för familjeverksamheten Michaela Lepistö
Ledare för familjeverksamheten: Jenni Antila, Tjänstledig
Barnledarna:  Anita Strömfors, Sussi Hindsberg, Kerstin Eklöf samt Brenda Serralde Luna.

till början