FÖR FAMILJER

FAMILJER

Baby- och Knatterytmik
Grupperna, som leds av Jenna Romberg, samlas i svenska församlingshemmets musikrum 10.9-3.12 (höstlov 15.10)
Ordnas i samarbete med Borgå Medborgarinstitut. Anmälan till BMI öppnar 15.8 kl. 11.00. Avgift 10 €
Tisdagar:
Kl. 9:30-10
Knatterytmik A1 för 9 mån-2 år
Kl. 10-10:30 Knatterytmik A2 för 9 mån-2 år
Kl. 10:35-11:05 Knatterytmik B för 2 år ->
Kl. 11:15-11:45 Babyrytmik för 0-9 mån

BABYKYRKA
Babykyrka firas tillsammans med församlingens babyn med  föräldrar, syskon, faddrar samt far- och morföräldrar.  Dagklubben Duvorna sjunger. Ta gärna med en skallra. Babykyrkan tar ca 30 minuter och firas lördag 16.11 kl. 16,  i Mariagården, Slingervägen 1 i Gammelbacka. Efteråt bjuder vi på grönsakspurésoppa och semlor.

KNATTEKYRKA
Knattekyrka firas lördag 26.10 kl. 16 i kapellet på Lundagatan 5, våning 4, finska församlingshemmet. Dagklubben Fiskarna sjunger. Vi sjunger, rör på oss, ber och hör på en bibelberättelse.  Knattekyrkan räcker ca 30 min och hela familjen är välkommen med!

SÖNDAGSSKOLA
Nytt för i höst är vår söndagsskola som ordnas för barnen i  samband med KVÄLLSMÄSSAN i Lilla kyrkan, söndagarna 15.9, 13.10 och 17.11. Barnen är med i början av mässan och sedan går de till söndagsskolan i sakristian tillsammans med barnledaren Brenda. Söndagsskolan innehåller bibelberättelse, sång, bön och pyssel. Ingen förhandsanmälan. Välkommen när du vill! Kvällsmässan är en lättsam musikfylld gudstjänst.

BARNENS EGEN HÖRNA OCH DOCKSKÅPSKYRKAN
Längst bak i domkyrkan finns barnens hörna. Där finns barnens eget altare med omväxlande tema samt ett ritbord med pennor, färgläggningsbilder och ritpapper.
Barnens dockskåpskyrka finns också där. Dockskåpet  föreställer domkyrkan med personal och gudstjänstbesökare.  Det finns kyrkpåsar för barnen med intressant innehåll som man får låna under högmässan och ta med sig till bänken.

STOR BARNFEST
Lördag 19.10 kl. 14:30-16:30 ställer
vi till med en rolig fest för alla barnfamiljer! Välkomna till svenska församlingshemmets festsal på Runebergsgatan 24.
Vi sjunger, leker och äter glass. Hedersgäster är alla församlingens
4-åringar med familjer.
Anmäl er samt eventuella matallergier till jenni.antila@evl.fi senast 6.10.
Meddela vid anmälan om det från er familj deltar en 4-åring samt dennes namn.

FAMILJELUCKAN
Välkomna till Familjeluckan som hålls i Domprostgården,  Finnbyvägen 6.
En trevlig kväll med program för familjer.
Vi bjuder på kvällste med tilltugg. Vi pysslar och har en kort  andakt och sångstund tillsammans. Ingen anmälan.
Höstens datum är: 26.9 och 21.11 kl. 17:30-19.

FAMILJECAFÉ
Barn är välkomna, tillsammans med någon vuxen, för att träffa andra, leka och fira en kort andakt med rörelsesånger.
Ingen förhandsanmälan. Serveringsavgift 2€ / familj.
Välkomna när som helst! Klubbarna startar vecka 34.
Familjecaféer ordnas på följande ställen:
Domprostgården, måndagar kl. 9-11:30, Finnbyv. 6.
Kråkö, tisdagar kl. 9:30-11:30, Sjötorpsv. 2.

BABYMASSAGEKURS
Höstens babymassagekurs ordnas i Domprostgården under fem måndagar 9.9, 16.9, 23.9, 30.9 och 7.10 kl. 14-15:30 för föräldrar med babyn i åldern 3 veckor – 9 månader.
Anmäl er till susanne.hindsberg@evl.fi. Begränsat antal platser! Kursavgift 10 €. Anmälningstid 19.8-5.9.
Under massagen ordnas lek och pyssel för äldre syskon tillsam-mans med en barnledare.
Efter massagekursen ordnas en fortsättningskurs på 10 gånger (samma tidpunkt, var tredje vecka) för dem som är intresserade. Där reflekterar vi och förundrar oss över barnets utveckling  under det första året.

FAMILJELÄGER PÅ PELLINGE 20-22.9.2019
Kom och ha roligt tillsammans med familjen på ett
avslappnat familjeläger på Pellinge kursgård!
Vi bjuder på mångsidigt program. Vi diskuterar, pysslar,
badar bastu och leker. Vi firar andakt, sjunger och äter god mat. Vi har också eget program i smågrupper för vuxna, ungdomar och barn.
Pris: 30€ för vuxna och barn från 12 år och äldre,
15 € för barn 4-12 år,
gratis för barn under 4 år.
Om deltagaravgiften är ett hinder för ert deltagande, ta kontakt i god tid före lägret.
Anmäl er genom att meddela de deltagande familjemedlemmarnas namn, eventuella dieter/
specialbehov samt barnens åldrar till jenni.antila@evl.fi. Anmälningstid 5-25.8.2019
Obs! Begränsat antal platser! Lägerplatserna fördelas efter att anmälningstiden tagit slut. Platserna går i första hand till Borgå församlingars medlemmar.

Personal:
Ledare för sektorn Kristen fostran: Gun Geisor
Ledare för familjeverksamheten: Jenni Antila
Barnledarna:  Anita Strömfors, Sussi Hindsberg, Kerstin Eklöf samt Brenda Serralde Luna.

till början