FÖR FAMILJER

FAMILJER

Nalleklubben i Domprostgården
I dagklubbsutrymmen, Finnbyv. 6 startar vi en verksamhet för barn från 2 år och äldre. Vi leker, pysslar berättar korta bibelberättelser och sjunger tillsammans. Barnen tas omhand av ledarna Kerstin Eklöf och Sussi Hindsberg.
Höstens första klubb är 6.9 kl. 14-16.

Familjeluckan
Välkomna till  Familjeluckan på som hålls i Domprostgården (Finnbyvägen 6). Torsdag 27.9, 25.10, 22.11 kl. 17.30-19.
En trevlig kväll med mångsidigt program för familjer, Efter programmet har vi en kort andakt och sångstund tillsammans. Vi bjuder på kvällsté med tilltugg.
Ingen anmälan.

Baby- och Knatterytmik

Grupperna samlas i svenska församlingshemmets musikrum på hösten:
Tisdagar 9:30- 10:00 Knatterytmik A (9 mån-2 år)
Tisdagar 10:05-10:35 Knatterytmik B (över 2 åringar)
Tisdagar10:45-11:15 Babyrytmik (0-9 mån)
Ordnas i samarbete med Borgå medborgarinstitut. Ledare Jenna Romberg. Anmälan till BMI. Deltagaravgift 10€ . OBS! Anmälan till BMI. Deltagaravgift 10 €

Babykyrka firas tillsammans med församlingens babyn med föräldrar,syskon, faddrar samt far- och morföräldrar. Ta gärna med en skallra och kom till Mariagården, Slingervägen 1 i Gammelbacka.
Babykyrkan tar ca 30 minuter och firas lördag 15.9 kl. 16.
Efteråt bjuder vi på grönsakspurésoppa och semlor.

Följande Babykyrka hålls tisdag 27.11. kl. 10.15. Efteråt serveras kaffe och smörgås.

Knattekyrka
Knattekyrka firas i Lilla Kyrkan lördag 13.10. kl. 16.
Dagklubben fyller 50 år.
Vi har fest efter Knattekyrkan i Domprostgården med program och servering.
Dagklubbsbarnen medverkar med sång.
Följande Knattekyrka firas lördag 17.11 kl 16 i Lilla kyrkan.
Vi sjunger, rör på oss, ber och får höra om något ur Bibeln. Knattekyrkan räcker
ca. 30 min och hela familjen är välkommen med.

Öppen dagklubb – Kom som du är! Hösten 2018!
Barn är välkomna tillsammans med en vuxen för att fira andakt, pyssla och träffa andra. Ingen förhandsanmälan. Serveringsavgift  2€. Öppna dagklubbar ordnas på följande ställen:
1. Mariagården, Slingervägen 1, tisdagar Gammelbacka,  kl. 9.00 – 11.00
2. Öppna klubben i Sjötorp, Kråkö torsdagar kl. 9:30-11:30.
3. Vårberga, Sampovägen 1, fredagar kl. 9.00-11.00

Babymassagekurs på hösten 2018 i samband med Mariagårdens öppna klubb ordnas under fem tisdagar:  mellan 30.10-27.11  kl. 9:15-1o för föräldrar med babyn i åldern  3 – 9 månader.
Anmäl er till susanne.hindsberg@evl.fi.  Kursavgift 10€.
Anmälningstid 12- 26.10.2018.
Under massagen ordnas lek och pyssel för äldre syskon och den öppna dagklubben är öppen som vanligt för klubbesökare som inte deltar i babymassagen

Höstens knatteskoj:
Utöver den vanliga öppna dagklubben i Vårberga ordnar vi Knatteskoj kl. ca 9:15-10 för föräldrar tillsammans med barn i åldern 1-5 år. Vi leker och har skoj med taktila aktiviteter. Ingen anmälan behövs och programmet är gratis.
Knatteskoj hålls:  21.9, 5.10, 26.10,  21.12

Familjeläger på Pellinge 3-5.5. 2019

Kom och ha roligt tillsammans med familjen på ett avslappnat familjeläger på fina Pellinge kursgård !
Vi bjuder på mångsidigt program. Vi disukterar, pysslar, badar bast, leker och grillar. Vi firar andakt, sjunger och äter god mat. Vi har också eget program i smågrupper för vuxna, ungdomar och barn.
Pris: 30€ för vuxna och barn från 12 år och äldre
15 € för barn 4-12 år och gratis för barn under 4 år.
Om deltargaravgiften är ett hinder för ert deltagande, ta kontakt i god tid före lägret.

Familjer som inte deltagit i familjeläger tidigare har förtur.

Församlingsfaddern stöder familjen
Församlingsfadderarbetet är en uppföljning av dopet. Det syftar till att stöda det döpta barnet och dess familj, i synnerhet med den kristna fostran. Faddrarna är en kontaktlänk till församlingen och förmedlar information om och inbjudningar till barn- och familjearbetets aktiviteter.

Normalt besöker församlingsfaddern familjen i samband med årsdagen av dopet under de fyra första levnadsåren. Vid besöken får barnet en bok och vid 4-årsbesöket Barnens Bibel samt en inbjudan till söndagsskolan. Besöket behöver inte vara hemma hos familjen utan kan också vara på annan plats.
Är du intresserad av en församlingsfadder för ditt barn? Säg till åt dopprästen eller kontakta församlingens kansli. Anvarsperson är Gunvor Flykt.

Musikverksamhet för barn
Läs om Baby- och Knattemusik och om barnkören Diskanten på musikens sidor.

Personal:
Ledare för sektorn Kristen fostran: Gun Geisor
Ledare för familjeverksamheten: Jenni Antila
Barnledarna:  Anita Strömfors, Sussi Hindsberg, Kerstin Eklöf samt Brenda Serralde Luna.

till början