FÖR FAMILJER

FAMILJER

TISDAGEN DEN 8.5.2018 KL. 9.30–12
UTOMHUSAKTIVITETER OCH INFORMATION OM TJÄNSTER FÖR BARNFAMILJER:
Representanter för olika tjänster på plats, sång, trevligt verksamhet och lekar,
pyssel, gårdsäventyr och smått och gott från grillen.
Adress: Finnbyvägen 6, Domprostgården
Parkering på Kyrkotorget och på Borgbackens parkeringsplats.
KYRKAN I BORGÅ OCH BORGÅ STAD ARRANGERAR TILLFÄLLET

Familjeluckan

Välkomna till  Familjeluckan på som hålls i den nyrenoverade Domprostgårdens dagklubb ( Finnbyvägen 6).
En trevlig kväll med mångsidigt program för familjer, delvis skilt för föräldrar och barn och delvis tillsammans.
Kvällen börjar med soppa och knäckebrödssmörgås. Sedan håller vi programmet och avslutar med sångstund och andakt.
Ingen anmälan.
Höstens datum: 27.9, 25.10, 22.11

Baby- och Knatterytmik
Grupperna samlas i svenska församlingshemmets musikrum på hösten 11.9-4.12.2018 och 8.1-16.4, (höstlov 16.10 och sportlov 19.2)
Tisdagar: 9:30- 10:00 Babyrytmik ( 0-9 mån)
10:05-10:35 Knatterytmik A ( 9 mån-2år)
10:45-11:15 Knatterytmik B ( över 2-åringar)
Ordnas i samarbete med Borgå medborgarinstitut. Ledare Jenna Romberg. Anmälan till BMI. Deltagaravgift 10€ .

Babykyrka firas tillsammans med församlingens babyn med föräldrar,syskon, faddrar samt far- och morföräldrar. Ta gärna med en skallra och kom till Mariagården, Slingervägen 1 i Gammelbacka.
Babykyrkan tar ca 30 minuter och hålls nästa gång 15.9. kl. 16. Efteråt soppservering.

Knattekyrka
Knattekyrka firas i Lilla Kyrkan.
Vi sjunger, rör på oss, ber och får höra om något ur Bibeln. Knattekyrkan räcker
ca. 30 min och hela familjen är välkommen med.
Nästa Knattekyrkor firas 13.10 och 17.11 kl.16.

Öppen dagklubb – Kom som du är! Hösten 2018!
Barn är välkomna tillsammans med en vuxen för att fira andakt, pyssla och träffa andra. Ingen förhandsanmälan. Serveringsavgift  2€. Öppna dagklubbar ordnas på följande ställen:
1. Mariagården, Slingervägen 1, tisdagar Gammelbacka,  kl. 9-11
2. Vårberga öppna klubb, Sampovägen 1 fredagar 8.30-11, klubben
3. Öppna klubben i Sjötorp, Kråkö torsdagar kl.9:30-11:30.

Babymassagekurs på hösten 2018 i samband med Mariagårdens öppna klubb ordnas under fem tisdagar:  mellan 30.10-27.11  kl. 9-11 för föräldrar med babyn i åldern  3 – 9 månader.
Anmäl er till susanne.hindsberg@evl.fi.  Kursavgift 10€.
Anmälningstid 12- 26.10.2018.
Under massagen ordnas lek och pyssel för äldre syskon och den öppna dagklubben är öppen som vanligt för klubbesökare som inte deltar i babymassagen

Höstens knatteskoj:
Utöver den vanliga öppna dagklubben i Mariagården ordnar vi Knatteskoj kl.ca 9:15-10 för föräldrar tillsammans med barn i åldern 1-5 år. Vi leker och har skoj med taktila aktiviteter. Ingen anmälan behövs och programmet är gratis. Exakta datum och plats kommer senare.

Pappan med pojken 1

Familjeläger på Pellinge 21-13.9

Kom och ha roligt tillsammans med familjen på ett avslappnat familjeläger på fina Pellinge kursgård !
Vi bjuder på mångsidigt program. Vi disukterar, pysslar, badar bast, leker och grillar. Vi firar andakt, sjunger och äter god mat. Vi har också eget program i smågrupper för vuxna, ungdomar och barn.                                                                                          Pris: 30€ för vuxna och barn från 12 år och äldre
15€ för barn 4-12 år och gratis för barn under 4 år.
Om deltargaravgiften är ett hinder för ert deltagande, ta kontakt i god tid före lägret. Anmäl er från 8.8. genom att meddela de deltagande familjemedlemmarnas namn, eventuella dieter samt barnens åldrar till gun.geisor@evl.fi .

Familjer som inte deltagit i familjeläger tidigare har förtur.

Församlingsfaddern stöder familjen
Församlingsfadderarbetet är en uppföljning av dopet. Det syftar till att stöda det döpta barnet och dess familj, i synnerhet med den kristna fostran, men vid behov också annars. Faddrarna är en kontaktlänk till församlingen och förmedlar information om och inbjudningar till barn- och familjearbetets aktiviteter.

Normalt besöker församlingsfaddern familjen i samband med årsdagen av dopet under de fyra första levnadsåren. Vid besöken får barnet en bok och vid 4-årsbesöket Barnens Bibel samt en inbjudan till söndagsskolan. Besöket behöver inte vara hemma hos familjen utan kan också vara på annan plats.
Är du intresserad av en församlingsfadder för ditt barn? Säg till åt dopprästen eller kontakta församlingens kansli. Anvarsperson är Gunvor Flykt.

Musikverksamhet för barn
Läs om Baby- och Knattemusik och om barnkören Diskanten på musikens sidor.

Personal:
Ledare för sektorn Kristen fostran: Gun Geisor
T.f. ledare för familjeverksamheten Michaela Lepistö
Ledare för familjeverksamheten: Jenni Antila, Tjänstledig
Barnledarna:  Anita Strömfors, Sussi Hindsberg, Kerstin Eklöf samt Brenda Serralde Luna.

till början