KOM MED!

HÖGMÄSSA

HÖGMÄSSA BILD 790 X 440

Högmässa firas i domkyrkan kl. 12.15 från 3.9

Under hösten kommer vår högmässa att starta kl. 12.15 eftersom det har varit svårt att hinna med förberedelserna i kyrkan inför högmässan eftersom kyrkan är i användning från kl. 10 av finska församlingen som firar högmässa.

Varje söndag och kyrklig helgdag firar vi högmässa eller gudstjänst i domkyrkan. Se kalendern. Alla söndagar och de flesta helgdagar ingår nattvard. Då kallas tillfället högmässa. Tillfällen utan nattvard kallas gudstjänst. Långfredagen och juldagen (julottan) är de enda helgdagar under året då nattvard inte firas.  Vi strävar till att utforma vår högmässa på ett sådant sätt att den beaktar nutida behov och önskemål samtidigt som den förverkligas i linje med kyrkans många hundra år gamla tradition.

Vi vill också att våra gudstjänster ska vara musikaliskt rika. Högmässorna planeras av olika gudstjänstgrupper bestående av frivilliga församlingsmedlemmar som också deltar i några gudstjänster per år. Den som önskar vara delaktig i en gudstjänstgrupp kan kontakta församlingens präster.
I högmässan finns rum för alla; från barn till vuxen.

Läs om färdtjänst till kyrkan här .

Kvällsmässa
Kvällsmässa firas i Lilla kyrkan en söndag i månaden kl. 18.
Se kalendern. Kvällsmässan innehåller mycket sång och musik, bön och nattvard. Känn dig fri att komma som du är, ung eller gammal! Mässan räcker ungefär en timme och avslutas med te och fri samvaro. För musiken står bandet Evening Mess. I kvällsmässan finns också möjlighet till personlig förbön. Datum finns i kalendern.

Internationell Taizémässa
i domkyrkan en lördag i månaden. Se kalendern.  Bibeltexterna och sångerna är på många olika språk, bl.a. svenska, finska, engelska, tyska och arabiska. Efter mässan blir det kvällsté i domkyrkan. Kontaktperson är Hanna Eisentraut- Söderström
tfn 0400-928195..

Knattekyrka
Knattekyrka firas i Lilla kyrkan kl. 16 sista lördagen i månaden med avbrott under sommaren. Se kalendern.  Vi sjunger, rör på oss, ber och får höra om något ur Bibeln. Hela familjen är välkommen med! Knattekyrkan räcker ca 30 min.
Babykyrka

De barn som döpts under det senaste året inbjuds till Mariagården eller Lilla kyrkan för att fira en gemensam gudstjänst. Någon av barnets föräldrar eller faddrar tänder ett ljus. Barnen välsignas vid altaret. Vi sjunger rörelsesånger, barnpsalmer och får lyssna till en kort predikan. Se kalendern.

GUDSTJÄNST FIRAS I BORGÅBYGDENS KAPELL OCH KYRKOR

Svartbäck-Spjutsunds skärgårdskyrka ordnas första söndagen i månaden kl. 10, sommarmånaderna kl. 18. Datum hittar du i kalendern.

Sankt Olofs kapell,
Pellinge Andra söndagen i månaden kl. 10.
Datum hittar du i kalendern.

Emsalö kapell Tredje söndagen i månaden kl. 10. Datum hittar du i kalendern.

Kullo bykyrka Sista söndagen i månaden kl. 10.
Datum hittar du i kalendern.

Kapellet i Finska församlingshemmet, Lundag. 5, IV vån
Veckomässa firas i taizéstil första onsdagen i månaden kl. 13.00.
Paus under sommaren.

till början