MUSIK

KÖRER OCH MUSIKGRUPPER

Oratoriekören

Församlingen har körverksamhet för alla åldrar. Mer information om musikverksamheten får du av kantorerna. Övningarna hålls i församlingshemmet, antingen i stora salen eller i musikrummet bredvid Café Ankaret. Nya medlemmar är välkomna!

Baby- och knatterytmik

ordnas i samarbete med BMI. Ledare är Emilie Adolfsson.
Grupperna samlas torsdagar i Svenska församlingshemmets musikrum 14.9 – 7.12
11.00-11.30 Babyrytmik (0-9 mån)
11.30-12.00 Knatterytmik A (9 mån -2 år)
12.00-12.30 Knatterytmik B (över 2 åringar)

Anmälan till BMI. Ingen avgift.

Barnkören Diskanten

är en kör för barn i skolåldern (åk 1-6) som övar onsdagar kl. 16.00-16.50. Kören medverkar i höst bl. a. i musikalen Luthers ungar i högmässan 29.10. På våren deltar Diskanten i Borgå stifts barnkörsstämma 20-22 april. Ledare är Reidar Tollander tel. 040-563 2091.
diskanten1

UV-Sound
är en musikgrupp för ungdomar, som samlas till olika projekt. Kontaktperson är Mikael Helenelund 040-584 9952.

Borgå kammarkör
är en blandad kör som förutom att medverka i gudstjänster även ger konserter med en bredare repertoar. Kören över tisdagar kl. 18-20. Kören leds av Eric-Olof Söderström. Terminsprogram för Borgå kammarkör

Gaudeamuskören

är en pensionärskör som medverkar i gudstjänster och samlingar av olika slag. Övningarna är onsdagar kl. 10.30-12. Terminsprogram för kören.
Kören leds av Mikael Helenelund.

Gudstjänstkören

är en projektkör för gudstjänstlivets behov. Kontakta kantorerna om du vill komma med på sms-listan och den vägen få inbjudan till sångtillfällena.

Borgå Oratoriekör

är en tvåspråkig projektkör för framförande av större kyrkomusikverk, Nästa projekt startar i januari 2018.

Domkyrkokören

är en projektkör som sjunger vid  stora helger som första advent och påsk.

Blockflöjtsensemblen

framträder i samband med gudstjänster och konserter. Den leds av Reidar Tollander.

Cornicines Borgoensis
är en brassensemble som medverkar i festgudstjänster. Kontaktperson är Jari Nenonen 0400-717169.

Orgelundervisning

Är du intresserad av att börja spela orgel? Kontakta i så fall Reidar Tollander, tel. 040-563 2091. Det är bra om du har spelat piano tidigare och kan noter.

Mer information om musikverksamheten får du av kantorerna.

till början