KOM MED!

VUXNA

KW infoblad

gemenskapskväll

För vuxen sektorn ansvarar kaplan Hanna Eisentraut-Söderström.
Är du osäker vart du skall vända dig går det bra att kontakta
Hanna tel. 0400-928 195.

FREDSCAFÉ –NYHET!
Träffpunkt för asylsökande / invandrare och finländare. Vi får lära känna varandra och varandras kulturer.  En grupp frivilliga gör arabisk mat varje gång (i nedre köket).
Vi träffas i Svenska församlingshemmet) Runeberggatan 24.
Värdarna är Hanna Eisentraut-Söderström, Juhana Sihvo, Irina Lemberg, Åsa Eriksson.  Samarbete med finska församlingen. Se kalender.

BASTUKVÄLLAR
Vi umgås och diskuterar under fria former, går i bastun och dricker kvällste tillsammans.
FÖR KVINNOR
Kvinnorna har paus i badande just nu. Mer info på Facebook.
Kontaktpersoner  Annette Stråhlman, epost: nexi@netti.fi  och  Anna Henning-Lindblom 040-530 5814.

FÖR MÄN I PIGISLAND PÅ SVINÖ
Första tisdagen i månaden mellan kl. 18-21.  Mer info på Facebook.
Kontaktperson är Kim Metso tfn 0400-102 530.
www.pigisland.fi

BIBELJAKTEN

Bibeljakten (Matteusevangeliet) är en bibelgrupp, som är öppen för alla som är nyfikna på och vill veta mer om Bibeln. Jakten leds av värdparet Marina Henning och Johnny Holmberg. Inledare är Erik Vikström eller Ann-Britt Hedman. Bibelgruppen Jakten på Johannes evangeliet träffas torsdagar kl.18-20 i Café Ankaret (församlingshemmet, ingång från gården). Datum hittar du i kalender.
Du kan komma med alla gånger eller då när det passar dej! Varmt välkommen med!

GEMENSKAPSKVÄLLAR

Längtar du efter en öppen och otvungen kristen gemenskap? I så fall är vårens gemenskapskvällar säkert någonting för dej!  Vi samlas onsdagkvällar kl. 18  i församlingshemmet, Runebergsgatan 24! Datum hittar du i kalender.
Vi börjar varje kväll med att äta en god middag tillsammans (pris 8 euro).  Efter det lyssnar vi på en kort diskussionsinledning. Sedan fortsätter diskussionerna i smågrupper, som leds av en gruppledare. Under kvällarna finns det också tid för lovsång. Sången kompas av ett band. Eftersom smågrupperna är de samma under hela våren behöver vi veta vem som kommer att delta. Anmäl ditt deltagande till Hanna Eisentraut-Söderström 0400-928 195 eller hanna.eisentraut-soderstrom(at)evl.fi . Varmt välkommen med i gemenskapen!

Övrigt:
Kvällsmässa i Lilla kyrkan friare stil läs mera under rubriken Högmässa. Datum hittar du i kalendern
Internationell taizémässa firas i domkyrkan en lördag per månad  kl. 18. Se i kalender.
Veckomässa i taizéstil firas första onsdagen i månaden kl. 13 i kapellet i Finska församlingshemmet, Lundag. 5, IV vån. Paus under sommaren.

Alpha – för dig som söker
EN GRUNDKURS I KRISTEN TRO – ordnas enligt behov.
Alphakursen är en 10 veckors grundkurs i kristen tro.
För vem? För dig som söker, nyfiken, vill veta mer och söker gemenskap.
Kvällens upplägg är: Måltid: Man börjar med att äta tillsammans för att landa efter en kanske stressad dag. Middagens pris är 8 €. Föredrag: efter måltiden lyssnar man till ett föredrag med dagens tema. I små grupper diskuterar vi kvällens tema utgående från inledningen. Lyssna, diskutera, fråga och upptäck! Viktigt i en Alphakurs är gemenskap och öppenhet, här är alla frågor och funderingar välkomna, det finns inga felaktiga frågor.
Mer information ger Hanna Eisentraut-Söderström, tel. 0400-928 195 eller hanna.eisentraut-soderstrom(at)evl.fi.

till början