KOM MED!

VUXNA

gemenskapskväll

För vuxen sektorn ansvarar kaplan Hanna Eisentraut-Söderström.
Är du osäker vart du skall vända dig går det bra att kontakta
Hanna tel. 0400-928 195.

FÖR KVINNOR
Kom som du är, syster!

Vårens sita träff 21.5 badar vi bastu på Karijärvi i strandbastun. Kom med!
Ny verksamhet i stället för bastukvällarna.
Kom gärna med! Vi har varje gång olika teman för kvällen.
Vårens alla datum: 22.1,  26.2,  26.3, 23.4, 21.5
Första gången gästas vi av familjerådgivare Anita Björkestam som talar om hur vi kan hitta medkänsla med oss själva.
Vi börjar kvällen med middag tillsammans, mot en frivillig avgift som går till Diakonifonden/flyktingarbetet i Borgå.
Ta en vän med dig! Anmäl dig gärna genom att välja ”kommer” om du tror dig vara på kommande, med tanke på mängden mat.
Mer info på Facebook.
Kontaktpersoner  Annette Stråhlman, epost: nexi@netti.fi  och
Anna Henning-Lindblom 040-530 5814.

KVINNOWEEKEND 2-3.3. 2018

Kvinnoweekenden gästas i år av Britta Hermansson som är pastor i Equmeniakyrkan. Hon är en efterfrågad föredragshållare och driver den populära samtalspodcasten Brittas vardagsrum. Britta talar kring temat ”De vi ville bli – och de vi verkligen är. Om längtan, hopp och vardags tro”.
WORKSHOPPAR
1. Här är du nu – och vägen vidare. Om att hitta kompassriktning för sitt liv. Britta Hermansson
2. Upptäck akvarellen. Kom med och njut av samspelet mellan färg, vatten och papper. Linnea Ekstrand.
3. Pilgrimsvandring. Hitta lugnet i dig själv. Kristina Rosenström.

Pris: 50 € för medlemmar av Borgå sv. och fi. församling. 75 € för övriga. Kolla med din församling ifall de bidrar till avgiften.
Anmälan: Anmälan görs via skild blankett som kommer att hittas bland annat via Borgå svenska domkyrkoförsamlings webbplats. Anmälan öppnas fredag 19.1 och sista anmälningsdag är den 2.2. Anmäl dig här.
Max 40 deltagare (inkl. medverkande) får plats på weekenden.
Platserna delas ut i anmälningsordning, men tar platserna slut prioriteras medlemmar i Borgå svenska eller finska församling.

FREDSCAFÉ
Träffpunkt för asylsökande / invandrare och finländare. Vi får lära känna varandra och varandras kulturer.  En grupp frivilliga gör arabisk mat varje gång (i nedre köket).
Vi träffas i Svenska församlingshemmet) Runeberggatan 24.
Värdarna är Hanna Eisentraut-Söderström, Juhana Sihvo, Irina Lemberg, Åsa Eriksson.  Samarbete med finska församlingen. Datum 8.2, 8.3, 19.4, 17.5BASTUKVÄLLAR FÖR MÄN
Första tisdagen i månaden mellan kl. 18-21.  Mer info på Facebook .
Kontaktperson är Kim Metso tfn 0400-102 530.
www.pigisland.fi

BIBELJAKTEN

Bibeljakten (Matteusevangeliet) är en bibelgrupp, som är öppen för alla som är nyfikna på och vill veta mer om Bibeln. Jakten leds av värdparet Marina Henning och Johnny Holmberg. Inledare är Erik Vikström. Bibelgruppen Jakten på Johannes evangeliet träffas torsdagar kl.18-20 i Café Ankaret (församlingshemmet, ingång från gården). Datum 1.2, 15.2, 1.3, 15.3, 29.3, 12.4, 26.4
Du kan komma med alla gånger eller då när det passar dej! Varmt välkommen med!

Övrigt:
Kvällsmässa i Lilla kyrkan friare stil läs mera under rubriken Högmässa.
Datum hittar du på pdf:en  verksamhet våren 2018

Veckomässa i taizéstil firas första onsdagen i månaden kl. 13 i kapellet i Finska församlingshemmet, Lundag. 5, IV vån. Paus under sommaren.

Alpha – för dig som söker
EN GRUNDKURS I KRISTEN TRO – ordnas enligt behov.
Alphakursen är en 10 veckors grundkurs i kristen tro.
För vem? För dig som söker, nyfiken, vill veta mer och söker gemenskap.
Kvällens upplägg är: Måltid: Man börjar med att äta tillsammans för att landa efter en kanske stressad dag. Middagens pris är 8 €. Föredrag: efter måltiden lyssnar man till ett föredrag med dagens tema. I små grupper diskuterar vi kvällens tema utgående från inledningen. Lyssna, diskutera, fråga och upptäck! Viktigt i en Alphakurs är gemenskap och öppenhet, här är alla frågor och funderingar välkomna, det finns inga felaktiga frågor.
Mer information ger Hanna Eisentraut-Söderström, tel. 0400-928 195 eller hanna.eisentraut-soderstrom(at)evl.fi.

till början