KOM MED!

VUXNA

För vuxen sektorn ansvarar kaplan Hanna Eisentraut-Söderström och församlingspastor Rebecka Stråhlman.
Är du osäker vart du skall vända dig går det bra att kontakta
Hanna tel. 0400-928 195 eller Rebecka tel. 040-711 2800

VANDRING TILL NOUX 11.5.2019
Tidtabell: 7.30 Start från församlingshemmet i Borgå
Kl. 9.00 Morgonmässa i Haapajärvi kyrka i Veikkola.
Kl. 10.00 Vandringen börjar från Veikkola, Soidentakavägen. Vandring mot Haukkalampi, rutt enligt väder och ork. I mån av möjlighet grillning. Andakter längs med stigen.
Kl. 17.00 Avfärd mot Borgå från Haukkalampi

Vandringen lämpar sig i första hand för högstadieålder och äldre. Var och en känner sina gränser. Vi vandrar i regel på god stig i varierande terräng.
Vi beger oss ut på en vandring med intryck från en pilgrimsvandring. Vandringen inleder vi med en enkel gudstjänst i Haapajärvi kyrka i norra ändan av Kyrkslätt. Vi åker med egen buss.
Vår rutt börjar från Veikkola, strax under Åbo motorväg. Leden tar oss genom skogen, förbi sjöar, mot de centrala delarna av Noux nationalpark. Vi anpassar rutten enligt väder och kondition. Sammanlagt kommer det att bli ca 10 km.
I mån av möjlighet siktar vi på att göra upp eld och grilla vid Holma-Saarijärvi.
Detta är beroende av väder och om Forststyrelsen hunnit förse rastplatsen med ved. Beroende på rutten så kommer vi att gå igenom varierande landskap från gammelskog till skogsängar och våtmarker. Terrängen är ställvis kuperad, men leden går längs bred skogsstig eller smal grusväg.

Längs med dagen kommer vi att stanna upp vid natursköna platser för att på olika sätt uppleva den del av skapelsen vi vandrar igenom. Vi siktar på att starta tillbaka mot Borgå senast kl. 17.
Anmälning sker till rebecka.strahlman@evl.fi senast fredag 3.5.
Mera om Noux nationalpark hittas här

KUL på Svenska: torsdagar 17.1, 14.2, 14.3, 28.3 och 11.4 kl. 18.30-20 i församlingshemmet
För vem? För Dej som vill öva att prata svenska med svenskspråkiga Borgåbor.
För Dej som vill hjälpa invandrare att lära sig svenska.
För Dej som vill lära känna nya människor och få nya vänner.

Vad gör vi?
Vi dricker kvällste tillsammans.
Vi pratar svenska med varandra i två olika grupper:
Nybörjargrupp (inga förkunskaper behövs) och Diskussionsgrupp.
Enkla och roliga lekar och spel och sånger på svenska
BARNEN är också välkomna med!
Kul på Svenska arrangeras av Invandrar-arbetet  i Borgå svenska domkyrkoförsamling.
Frågor?  Kontakta Hanna 0400-928 195 eller Irina 040-512 50 82.

Välkommen!

Sunday School: söndagar 20.1, 3.2, 3.3, 17.3, 14.4 och 21.4 kl.13.45-16 i Café Ankaret

Gemenskapsläger på Siikaniemi kursgård i Lahtis 17-19.5. Hanna ger närmare information tel. 0400-928 195.

FÖR KVINNOR
Kom som du är, syster!
Vi träffas
 Måndag 11.2  kl. 18 i församlingshemmet Vi leker med färger tillsammans med Irina Lemberg. Anmäl deltagande till rebecka.strahlman@evl.fi senast fredag 8.2.
 Onsdag 3.4 kl. 18 Kom som du är, syster i församlingshemmet. Kristina Rosenström leder kvällen. Anmäl senast 29.3 till rebecka.strahlman@evl.fi.
Måndag 13.5 kl. 18 Kom som du är syster; egen Picknick med; start från församlingshemmet. Kläder enligt väder.
Kvinnodagen är lördag 16.3 kl. 10-16

Mer info på Facebook.
Kontaktperson Rebecka Stråhlman 040-711 2800
Kontaktpersoner  Annette Stråhlman, epost: nexi@netti.fi  och
Anna Henning-Lindblom 040-530 5814.

FREDSCAFÉ
Träffpunkt för asylsökande / invandrare och finländare. Vi får lära känna varandra  och varandras kulturer.  En grupp frivilliga gör arabisk mat varje gång (i nedre köket).
Vi träffas i Svenska församlingshemmet) Runeberggatan 24.
Värdarna är Hanna Eisentraut-Söderström, Juhana Sihvo, Irina Lemberg, Åsa Eriksson.  Samarbete med finska församlingen.
Vårens datum: 7.2, 7.3 och 4.4 kl. 18

BASTUKVÄLLAR FÖR MÄN
Första tisdagen i månaden mellan kl. 18-21.  Mer info på Facebook .
Kontaktperson är Kim Metso tfn 0400-102 530.

BIBELJAKTEN

Bibeljakten (Matteusevangeliet) är en bibelgrupp, som är öppen för alla som är nyfikna på och vill veta mer om Bibeln. Jakten leds av värdparet Marina Henning och Johnny Holmberg. Inledare är Erik Vikström. Bibelgruppen Jakten på Johannes evangeliet träffas torsdagar kl.18-20 i Café Ankaret (församlingshemmet, ingång från gården). Datum: 7.2, 21.2, 7.3, 21.3, 4.4, 2.5, 16.5 kl. 18
Du kan komma med alla gånger eller då när det passar dej! Varmt välkommen med!

Övrigt:
Kvällsmässa i Lilla kyrkan friare stil läs mera under rubriken Högmässa.

Kontaktperson Rebecka Stråhlman 040-711 2800

Veckomässa i taizéstil firas första onsdagen i månaden kl. 13 i kapellet i Finska församlingshemmet, Lundag. 5, IV vån. Paus under sommaren.
Höstens datum: 3.10, 5.12

Alpha – för dig som söker
EN GRUNDKURS I KRISTEN TRO – ordnas enligt behov.
Alphakursen är en 10 veckors grundkurs i kristen tro.
För vem? För dig som söker, nyfiken, vill veta mer och söker gemenskap.
Kvällens upplägg är: Måltid: Man börjar med att äta tillsammans för att landa efter en kanske stressad dag. Middagens pris är 8 €. Föredrag: efter måltiden lyssnar man till ett föredrag med dagens tema. I små grupper diskuterar vi kvällens tema utgående från inledningen. Lyssna, diskutera, fråga och upptäck! Viktigt i en Alphakurs är gemenskap och öppenhet, här är alla frågor och funderingar välkomna, det finns inga felaktiga frågor.
Mer information ger Hanna Eisentraut-Söderström, tel. 0400-928 195 eller hanna.eisentraut-soderstrom(at)evl.fi.

till början