Nyheter i församlingen

Här publiceras nyheter och ny verksamhet eller något som är aktuellt just nu.

Till nyhetslistan

24 kandidater tävlar om att få en plats i det 14-sitsiga församlingsrådet

Kandidatnomineringen avslutades torsdagen 15.9. Nu vet vi vem som ställer upp i valet.

dekorativ.

Kandidatnomineringen avslutades torsdagen 15.9. När är det alltså klart vem det går att rösta på i församlingsvalet i Borgå svenska domkyrkoförsamling. 

I församlingsrådet finns det 14 platser med Mats Lindgård som ordförande. I valet finns det totalt 24 kandidater. Genom att rösta väljer församlingsmedlemmarna vem som får sitta i församlingsrådet och ta beslut om anställningar, verksamhetsplaner och många andra frågor.

I valet till gemensamma kyrkofullmäktige ställer 20 kandidater upp. Domkyrkoförsamlingen har 15 ordinarie platser, för domkyrkoförsamlingen av de totalt 41 platserna. De som inte får en ordinarieplats blir ersättare. 
Gemensamma kyrkofullmäktige är Borgå kyrkliga samfällighets högsta beslutande organ och fattar bland annat beslut om samfällighetens budget och om fastighetsförsäljningar. 

Gemensamma kyrkofullmäktige väljer gemensamma kyrkorådet, som är ett beredande och verkställande organ.

Två listor blev en

Det samlades kandidater på två listor under hösten. Den ena valmansföreningen riktade sig mera mot vuxna under rubriken “Tillsammans i församlingen” medan den andra ville locka unga vuxna mitt i livet. På slutrakan gick ändå listorna ihop. 
Alla kandidater är alltså uppställda på samma lista.

Du hittar alla kandidater via den här länken.

Läs också Yle Östnylands artikel om avslutandet av kandidatnomineringen: "Hoppas de nya namnen har en chans mot gamylerna" – Östnyland – svenska.yle.fi

Viktiga datum

  • I medlet av oktober kan du bekanta dig med kandidaterna via valkompassen
  • Förhandsröstning 8–12.11. 
  • Valdag söndag 20.11.2022.


Påverka genom att rösta!

2022-09-19 15:52:57.0