Nyheter i församlingen

Här publiceras nyheter och ny verksamhet eller något som är aktuellt just nu.

Till nyhetslistan

Kyrkbyggnad och två unga personers ansikten.

Guidningar varje vardag i Borgå domkyrka i sommar!

19.5.2022 12.56

Välkommen på guidad rundtur i Borgå domkyrka. Det finns en guide på plats varje vardag under kyrkans öppettider under tiden 6.6.-31.8.

Under sommaren finns det två guider som hjälper och guidar besökare i Borgå domkyrka. Guiderna är på plats på vardagar under kyrkans öppettider klockan 10-18.

Varje jämn timme hålls en guidning och den håller på i cirka 15-20 minuter. Tidpunkten kan variera lite, beroende på övrigt program i kyrkan, och i vissa fall kanske guidningen hålls utomhus. Guidningarna hålls på finska, svenska och engelska.

På tisdagar och torsdagar hålls orgelkvart kl. 12.00. Guidningen börjar efter orgelkvarten.

På midsommarafton den 24.6 är det ingen guidning, men kyrkan är öppen kl. 10-14.

Borgå domkyrka är också öppen på veckoslut, på lördagar kl. 10-14 och på söndagar kl. 14-17. Då är det inte guidningar i kyrkan.

Guidning på kyrkbacken och i kyrkan på egen hand via tjänsten Citynomadi

Domkyrkan är med i Citynomadi-tjänsten, med vilken du kan göra en virtuell guidningstur runt i kyrkan och kyrkbacken. Tjänsten är tillgänglig på webben eller genom att ladda ner Nomadi-appen till sin telefon/tablett.

Bekanta dig med domkyrkan via 3D-presentation

Du kan bekanta dig med Borgå domkyrka via en 3D-presentation. Stig in virtuellt här! Länken öppnas i en ny flik.

Bildtext: Suvi Ainola och Vilho Kosunen guidar i Borgå domkyrka i sommar.

Mer information:

Krista Eloneva