Nyheter i församlingen

Här publiceras nyheter och ny verksamhet eller något som är aktuellt just nu.

Till nyhetslistan

Är du Domkyrkoförsamlingens blivande UNGDOMSARBETSLEDARE?

Är du Domkyrkoförsamlingens blivande

UNGDOMSARBETSLEDARE?

UG-bild förminskad (1).jpg

Ungdomar i soffan i Domprostgården.

Många härliga unga väntar på dig som är en varmhjärtad, energisk och trygg vuxen för att dela vardagens glädje och sorger. Vi, dina kommande kolleger, ser fram emot att få arbeta med dig som vill utmana dig själv och teamet med att fortsättningsvis göra det goda budskapet relevant för kyrkans unga generationer. Din nya arbetsplats finns i den vackraste miljön i hela Borgå, i den nyrenoverade Domprostgården, på Finnbyvägen 6, med en fin trädgård och utsikt över ådalen, strax invid historiska Borgå domkyrka. Lägren ordnas i den underbara skärgården på Pellinge.

I Domkyrkoförsamlingen blir du den tredje ungdomsarbetsledaren i vårt trevliga ungdomsteam, och en del av hela vårt dynamiska och kunniga medarbetarlag. Du kommer att arbeta bland annat med konfirmandarbete, hjälpledarverksamhet, läger, ungdomssamlingar och i skolor.

Borgå svenska domkyrkoförsamling har ca 12 000 medlemmar, engagerade förtroendevalda, många frivilliga ansvarsbärare och 21 anställda.

Det formella behörighetskravet för tjänsten är kyrkans ungdomsarbetsledarexamen. Tjänsten förutsätter utmärkta muntliga och skriftliga kunskaper i svenska samt nöjaktig förmåga att förstå finska. Den som väljs skall vara konfirmerad medlem av den evangelisk-lutherska kyrkan, och ska uppvisa intyg över hälsotillstånd och utdrag ur straffregistret.

Lön utbetalas enligt kravgrupp 502 i KyrkTAK. Tillträde så snart som möjligt enligt överenskommelse. Prövotid 4 månader.

Ansökan jämte CV med bifogade intyg riktas senast 19.1.2024 kl. 15 till Församlingsrådet i Borgå svenska domkyrkoförsamling, PB 140, 06101 Borgå. Intervjuerna av de sökande sker under vecka 4. Församlingsrådet väljer ungdomsarbetsledare vid sammanträdet 30.1.2024 och tjänsten tillträds 1.3.24 eller enligt överenskommelse.

Närmare uppgifter ger teamledande ungdomsarbetsledaren Johanna Terho tfn 040-121 7419 och kyrkoherde Mats Lindgård tfn 040-594 6038.

Välkommen till Domkyrkoförsamlingen!

Mats Lindgård