Nyheter i församlingen

Här publiceras nyheter och ny verksamhet eller något som är aktuellt just nu.

Till nyhetslistan

Domkyrkan utrymdes under Borgå ljus -festival på grund av falskt brandalarm

Lite efter kl 20.00 lördagen 10.2 gick brandalarmet i Borgå domkyrka. Alarmet utlöstes på grund av rökmaskiners rök som kom in i brandalarmets givare på vinden på kyrkans södra sida. Det var alltså ingen fara för brand och inga människor var någonsin i fara trots alarmet.

Upplyst domkyrka.

Alarmet gick medan evenemanget Från mörker till ljus, som är en del av Borgå ljus -festival pågick i kyrkan. Kyrkan utrymdes och utrymningen gick lugnt till.

Efter cirka 25 minuter kunde dejourerande brandmästare Antti Virtanen från räddningsverket ge lov att tillställningen får fortsätta.

Mer information:

10.2.2024 20.54