VERKSAMHET

SÖNDAGENS HÖGMÄSSA I DOMKYRKAN

Söndag 17.2. 2019
Inkommande söndags gamla latinska namn Septuagesima (den sjuttionde) talar om att det är sjuttio dagar till påsken, som församlingen nu vänder sin blick mot. Församlingen och dess tjänare uppmanas att med uthållighet kämpa trons goda kamp i förtröstan på Guds nåd. Dagens evangelium påminner om att Guds nåd inte kan förtjänas. Hans godhet är lika stor mot alla.

Högmässan i Domkyrkan börjar kl. 12.15. Jonas Gehlin, som började arbeta i domkyrkoförsamlingen från början av februari, håller sin första predikan. Mats Lindgård är liturg och Mikael Helenelund kantor. Medlemmarna i Marianne Kulps gudstjänstgrupp medverkar i olika uppgifter. Gitte Strandvik är barnansvarig.

I högmässan sjungs psalmerna 892; 148; 478; 905; 904 och 274. . Kollekten insamlas till förmån för utvecklandet av andaktsprogrammen i radio och tv via Kyrkans central för det svenska arbetet.

Länk tillbaka till sidan Lyssna på högmässan

till början