VERKSAMHET

Via Crusis år 2019

Vandringen Via Crucis

På långfredagen ordnas i Gamla stan i Borgå vandringen Via Crucis för fjärde gången. Regissör för passionsspelet blir denna gång magistern i teaterkonst Marielle Eklund-Vasama.

Marielle är hemma från Sibbo och bor med sin familj i Borgå.
Hon har studerat regi på Teaterhögskolan, på Dramatiska institutet i Stockholm och på Operahögskolan. Hon har gjort regiarbeten bl.a. i Kouvola, Lahtis och Kotka.

Via Crucis ordnas efter två mellanår i Borgå på långfredagen 19.4.2019 kl. 20 med start från Näsebacken.
Vandringen tar ca en timme och engagerar upp till 200 amatörer och proffs. Förutom skådepelare, sångare och musiker medverkar många personer i olika praktiska uppgifter från scenbygge till trafikövervakning.

Producent för vandringen är Stödföreningen för Via Crucis i Borgå, som grundades år 2013.

Vill du medverka?
Oratoriekören inleder sina övningar fredag 25.1 kl. 18-21 Borgå Oratoriekör inleder övningarna på Haydns Nelsonmässa och fortsätter på lördag 26.1 kl. 11-17 i Finska församlingshemmet, Lundag. 5. Därefter övning tisdagar kl. 18-21.

Nelsonmässan sjungs i Domkyrkan 14.4 kl. 18. På långfredagen deltar kören i Via Crucis.
Mer info ger Eric-Olof Söderström 0400-933106 och Mikael Helenelund 040-5849952.

LÖ 26.1 kl. 16 Övning för nya sångare till Via Crucis i finska församlingshemmet, Lundag. 5. Välkommen med!
MÅ 28.1 kl. 18 Castingtillfälle för intresserade skådespelare till Via Crucis i svenska församlingshemmet, Runebergsg. 24. Välkommen!

till början