Gå in i påskens händelser genom berättelsen Via Crucis - i år som podcast

Via Crucis i Borgå görs i år som en podcast. Man kan gå vandringen när man vill under stilla veckan och samtidigt lyssna på Via Crucis-berättelsen och -musiken i sin mobiltelefon.

Personliga reflektioner av Jan-Erik Andelin

Såsom år 2018 fokuserar den virtuella vandringen på traditionella Via Crucis-texter och de händelser vi känner igen från påskvandringen i Borgå. Bibeltexterna läses av Sabine Forsblom. Nytt för i år är att Jan-Erik Andelin mellan stationerna bjuder på korta berättelser, där han reflekterar kring vad som kan göra att vi idag känner igen oss i påskens budskap. Berättelserna varvas med utdrag ur Via Crucis-musiken, komponerad enkom för påskvandringen i Borgå.

Gå och lyssna samtidigt

Den virtuella vandringen finns tillgänglig både på svenska och finska från och med palmsöndagen 28.3. Den fungerar bäst som ”podwalk”, när man samtidigt vandrar den vackra Via Crucis-rutten från Näsebackens strand via Gamla Rådhustorget till Domkyrkan. Men man kan bra lyssna på podden t.ex. hemma i soffan. 

Musik och texter

Musik: Jarkko Yli-Annala, Mikael Helenelund och Minna Wesslund
Text: Tua Forsström, Maria Peura och Bibeln
Borgå Oratoriekör, dirigent Eric-Olof Söderström
Sångsolist Bernt Olin, trumpet Leo Kylätasku, trumma Mikael Helenelund
Psalm 54

Klicka igång spelaren nedan för att lyssna

 

Podcasten produceras av Stödföreningen för Via Crucis i Borgå rf. På föreningens Facebook- och Instagram-sidor kommer att finnas länkar till podden och bilder från tidigare påskvandringar. Länken kommer även att här nedan samt som QR-kod på tavlor längs rutten.

Nästa fysiska dramatiserade passionsspel 2022


Nästa dramatiserade passionsspel ordnas långfredagen 15.4.2022. Då firar påsktraditionen Via Crucis i Borgå tioårsjubileum.

Mer information

Mer information ger stödföreningens ordförande Mikael Helenelund 040-5849952 och sekreterare Anna-Lena Juntunen 040-1580333.

Kuunteletko podcastin mieluummin suomeksi?

Mene suomenkieliselle Via Crucis-sivulle tämän linkin kautta.