Nyheter i församlingen

Här publiceras nyheter och ny verksamhet eller något som är aktuellt just nu.

Till nyhetslistan

Familjerådgivningstjänster överflyttas till välfärdsområdet – Askola kommun och Lovisa stad har sagt upp sina avtal

Gemensamma kyrkorådet i Borgå kyrkliga samfällighet sammanträdde 25.8.2022. Hela protokollet kan läsas på våra webbsidor när det är färdigt. 

Parterapi

Gemensamma kyrkorådet beslöt på sitt möte 25.8 att godkänna uppsägningarna av avtalet om familjerådgivningstjänster och medling i familjefrågor med Lovisa stad och Askola kommun. Uppsägningen beror på att de här tjänsterna nu flyttas till välfärdsområdet.
 
– Det handlar om att tjänsten nu övergår till välfärdsområdet. Uppsägningen av avtalen kom som en överraskning. Vi förhandlar som bäst om nya avtal och önskar verkligen att vi kan komma fram till en lösning så att verksamheten kan fortsätta som förut, säger Sari Varpama, chef för Borgånejdens familjerådgivningscentral.

Porträtt Sari Varpama.

Stort behov av tjänsten

– Det finns ett stort behov av tjänsten och familjerådgivningscentralen har svarat på behovet som enda aktör i regionen som är öppen för alla och avgiftsfri för klienten, berättar Varpama. 

Familjerådgivning stöder också barnens välbefinnande. 
 
– Stöd i parförhållandet har väldigt stor betydelse också för barnens välbefinnande. Dessutom har individer i kris kunnat vända sig till centralen. Den största delen av kunderna är föräldrar i barnfamiljer, säger Varpama. 

Pornaisten seurakunta köper familjerådgivningstjänster

På samma möte fattade gemensamma kyrkorådet beslut om att ingå ett tidsbundet avtal om att erbjuda familjerådgivningstjänster till Pornaisten seurakunta. Avtalet är i kraft 1.8.2022–31.12.2023.   
 
Avtalet gäller familjerådgivningstjänster i enlighet med socialvårdslagen och dessa tjänster produceras av Borgånejdens familjerådgivningscentral. 

Borgånejdens familjerådgivningscentral erbjuder familjerådgivning, dvs. professionell samtalshjälp kring parförhållande- och familjefrågor samt i livets krissituationer. Målet är att, med psykoterapeutiska metoder, ge klienter tillräckligt långvarig, kvalitativ hjälp i rätt tid.  

Centralen erbjuder stöd på finska, svenska och engelska. 
 
Mer information: 

Sari Mankinen, tfn 0400 156 257
Sari Varpama, tfn 040 481 9989, fredag 26.8 kl. 12.30-13.30. 

2022-08-25 17:35:00.0