Körer och musikgrupper

Församlingen har körverksamhet för alla åldrar. Mer information om musikverksamheten får du av kantorerna. Övningarna hålls i både finska och svenska församlingshemmet och Domprostgården. Nya sångare är välkomna!

Gaudeamus-kören sjunger i Borgå domkyrka.
Borgå kammarkör vid flygeln.

Körer och musikgrupper

Baby- och Knatterytmik i samarbete med Borgå medborgarinstitut.

Rytmiken är avsedd för småbarn tillsammans med en vuxen. Vi sjunger och läser rytmiska rim och ramsor, leker och dansar tillsammans. Kl. 9–11.30, i samband med rytmiken, finns det möjlighet att umgås med andra barnfamiljer, amma/ mata sina barn och ta en kopp kaffe eller te med tilltugg
Rytmik-grupperna leds av Jenna Romberg och samlas i Domprostgårdens soffrum på torsdagar.
Anmälan till Borgå Medborgarinstitut.Avgift 10 €.

Babyrytmik, 0-9 mån. kl. 9-9.30
Knatterytmik, 9 mån-2 år kl. 9.40-10.10
Knatterytmik, 9 mån.-2 år kl. 10.15-10.45
Knatterytmik, 2 år, höst kl. 10.50-11.20

Barnkören Diskanten

Barnkören Diskanten övar i Domprostgården.
Nytt för i höst är en kör för 5-8-åringar och en för 9-12-åringar.

De yngre 5 - 8 år, som har övning på onsdagar kl. 17-17:30.
De äldre 9 - ca.12-åringarna övar på onsdagar kl. 16-16:45.

Körerna leds av kantor Anne Hätönen: anne.hatonen@evl.fi / 040-1699174.

Anmälning till Diskanten görs via denna länk.Öppna länk i ny flik

Borgå kammarkör

är en blandad kör som förutom att medverka i gudstjänster även ger konserter med en bredare repertoar. Kören leds av Eric-Olof Söderström. Övningarna börjar  tisdag 14.9.2021 kl. 18.00-20.30 i Svenska församlingshemmet.

Gaudeamuskören

är en kyrkokör som övar onsdag förmiddagar och medverkar i gudstjänster och samlingar av olika slag. Övningarna hålls i Svenska församlingshemmet onsdagar 10.30-12.00. Kören leds av Reidar Tollander.

UV-Sound

är en musikgrupp för ungdomar, som samlas till olika projekt.

Gudstjänstkören

är en projektkör för gudstjänstlivets behov. Kontakta kantorerna om du vill komma med på sms-listan och den vägen få inbjudan till sångtillfällena.

Borgå Oratoriekör

är en tvåspråkig projektkör för framförande av större kyrkomusikverk.
Mer info ger Eric-Olof Söderström 0400-933106 och Kaisa Sidoroff 040 684 4077.

Domkyrkokören

är en projektkör som sjunger vid  stora helger som första advent och påsk.

Blockflöjtsensemblen

framträder i samband med gudstjänster och konserter. Den leds av Reidar Tollander.

Cornicines Borgoenses

är en brassensemble som medverkar i festgudstjänster. Kontaktperson är Jari Nenonen 0400-717169.

Orgelundervisning

Är du intresserad av att börja spela orgel? Kontakta i så fall Reidar Tollander, tel. 040-563 2091. Det är bra om du har spelat piano tidigare och kan noter.

Mer information om musikverksamheten får du av kantorerna.
Övningarna hålls i församlingshemmet, antingen i stora salen eller i musikrummet bredvid Café Ankaret. Nya medlemmar är välkomna!