Barn med färgglada händer

Välkommen till verksamheten för barn och familjer

Sektorn Kristen fostran vill erbjuda en trygg verksamhet för barn och familj. Vi har ett digert utbud av evenemang och grupper, klubbar och läger.

Här nedan finns information om allt som erbjuds för familjer. Närmare information om verksamheten för barn under skolåldern samt barn i skolåldern finns under menyn till vänster.

Sommarcafé på Domprostgården i Borgå

Välkommen till Sommarcafé för barnfamiljer i Domprostgårdens klubbhus. Vi är både ute och inne beroende av väder. Caféet är öppet måndagar från 30.5 till 20.6 kl. 10-12.
Vi som välkomnar Dig är Kerstin Eklöf, Anita Strömfors och
Jenni Antila.

Familjeträff på Domprostgården

Familjeträffen fortsätter på hösten 2022.
Familjeträffar ordnas i Domprostgårdens huvudbyggnad (Finnbyv. 6), på torsdagar kl. 9-11:30.
Familjeträffen är en träffpunkt för vuxna som är hemma med barnen under dagen samt möjlighet till lek och pyssel för barnen.
Titta in när du vill, så bjuder vi på kaffe/te med tilltugg.
Ni kan också ta med eget ätbart. Det finns kärl och mikrovågsugn.
Under familjeträffen hålls andakts- och sångstunder i Blåa Rummet.
Familjeträffen går bra att kombinera med Borgå medborgarinstituts rytmikgrupper som hålls i rummet bredvid.
Vi rekommenderar munskydd. Man kan parkera bilen vid Borgbackens parkering.

Familjeläger 23-25.9.2022

Ett läger för barnfamiljer ordnas 23-25.9 på Pellinge kursgård. Till familjelägret är hela familjen välkommen, oavsett familjemedlemmarnas ålder. Programmet planeras så det passar för alla som kommer med. Vi har också eget program för vuxna, ungdomar och barn. På programmet står bl.a. god mat, sång och musik, andakter och lekar, uteprogram och lägereld, bastu, fina människomöten och goda diskussioner.

Pris: 30 € för vuxna och barn födda 2010 och tidigare,
15 € för barn födda 2011-2018, gratis för barn födda 2019 eller senare.
Om deltagaravgiften är ett hinder för ert deltagande, ta kontakt i god tid före lägret.

Anmälningstid: 18.8-7.9. Anmäl de deltagande familjemedlemmarnas namn, barnens åldrar samt om ni har några matallergier eller specialdieter, till jenni.antila@evl.fi

Babymassagekurs

Följande kurs i babymassage, för föräldrar med bebisar i åldern 3 veckor - 9 månader, ordnas i Domprostgårdens klubbhus (Finnbyv.6) på måndag från 29.8 till 3.10 kl. 13:30 – 15:30. Kursen leds av barnledaren Sussi Hindsberg som är utbildad beröringspedagog och certifierad babymassage-instruktör.

Babymassagekursernas sista gång avslutas genom att fira en kort babykyrka tillsammans på samma plats. Begränsat antal deltagare. Deltagandet är gratis. Anmälning till jenni.antila@evl.fi, senast 21.8.

Babyträff

Höstens första babyträff är 22.8. 2022 kl. 9-12Domprostgården huvudbyggnaden.

Till babyträffen välkomnas föräldrar med bebisar (till max. 2 år). Babyträffen hålls i Domprostgårdens klubbyggnad
måndagar kl. 9-12  under ledning av Sussi Hindsberg. Ingen anmälning.
Varje vecka har olika teman och ibland får vi besök av gäster som delar med sig av sina specialkunskaper.

Mammaträff - För dig som väntar ditt första barn

Mammaträffen är en grupp för gravida kvinnor som
väntar sitt första barn. I gruppen får man samtala och dela sina tankar om väntetiden och att bli mamma. Vi gör också
avslappningsövningar och äter något smått tillsammans. Gruppen leds av Sussi Hindsberg och träffas i Domprost-
gårdens huvudbyggnad måndagar 12.9, 10.10 och 21.11 kl. 17:30-19. Gratis. Begränsat antal deltagare.
Anmäl dig till jenni.antila@evl.fi senast onsdagen före träffen.

Barnombud

Barnombudets främsta uppgift är se till att barn beaktas i alla beslut som fattas i församlingen. Församlingens barnombud är Marina Uddström (församlingsrådets representant) och Gun Geisor (anställd).