Ett barn som leker med höstlöv.

Välkommen till verksamheten för barn och familjer

Sektorn Kristen fostran vill erbjuder en trygg verksamhet för barn och familj. Den pågående pandemin gör att vår verksamhet ändras och förnyas. Kontakta oss gärna om du har ideér på nya sätt att träffas i mindre grupper. Vi ordnar för tillfället babymassage, familjeträff, dagklubb, skolklubbar.

Närmare information om verksamheten för familjer och barn under skolåldern, samt barn i skolåldern finns under menyn till vänster.

Vill ditt barn få brev från församlingen?

Tass-ig post är verksamhet i form av månatliga brev som innehåller bibelberättelser och pysseltips.

Pastor Nalle sänder brev till barn i åldern 2-6.
Beställ breven från anita.stromfors@evl.fi.

Tuffis sänder brev till barn som går i åk 1-3.
Beställ breven från kerstin.eklof@evl.fi

Meddela barnets namn och adress i mejlet.

Barnen är välkomna till kyrkan

Babykyrka

Babykyrka firas tillsammans med församlingens babyn med föräldrar, syskon, faddrar samt far- och morföräldrar. Ta gärna med en skallra.
Nästa Babykyrka firas lördag 14.11 kl. 16.00 i Mariagården, Slingervägen 1, Gammelbacka. Efteråt bjuder vi på grönsakspuré-soppa och semlor.

Knattekyrka

Knattekyrka i Lilla kyrkan på kyrkbacken. Vi sjunger, rör på oss, ber och hör på en bibelberättelse. Knattekyrkan räcker ca 30 min och hela familjen är välkommen med! Nästa Knattekyrka hålls udner vårterminen 2021.

Barnens egen hörna i Domkyrkan

Längst bak i domkyrkan är barnens hörna. För att kunna garantera trygghet och säkerhet under pandemin är barnhörnan inte i användning.

Barn vid altaret som blir välsignade

En nalle utklädd till präst och en leksakskatt sitter bredvid varandra.

Barnombud

Barnombudets främsta uppgift är se till att barn beaktas i alla beslut som fattas i församlingen. Församlingens barnombud är Marina Uddström (församlingsrådets representant) och Gun Geisor (anställd).