Barn med färgglada händer

Välkommen till verksamheten för barn och familjer

Sektorn Kristen fostran vill erbjuda en trygg verksamhet för barn och familj. Vi har ett digert utbud av evenemang och grupper, klubbar och läger.

Här nedan finns information om allt som erbjuds för familjer. Närmare information om verksamheten för barn under skolåldern samt barn i skolåldern finns under menyn till vänster.

Familjeträff

Barn är välkomna på Familjeträff, tillsammans med någon vuxen, för att träffa andra, leka och vara med på en andaktsstund. Vi bjuder er på kaffe/te/saft med tilltugg. Ingen förhandsanmälan. Välkomna när som helst!

Familjeträffar ordnas:

-i Domprostgården kl. 9 - 11:30 varje torsdag, t.o.m. 15.12.2022 och fr.o.m. 12.1.2023.
Baby- och knatterytmik hålls av Borgå Medborgarinstitut samma förmiddag som familjeträffen, i rummet bredvid. Går bra att koppla ihop dessa två.

-i Sjötorp, Kråkö (Sjötorpsv. 2) kl. 9:30-11:30 varannan tisdag fr.o.m. 17.1.2023

Babyträff varannan måndag

Till babyträffen välkomnas föräldrar med bebisar (upp till ca 2 år).
Träffarna ordnas under ledning av Sussi Hindsberg under vårterminen kl. 9-11:30 i Domprostgårdens huvudbyggnad,
varannan måndag (9.1, 23.1, 6.2, 20.2 (denna gång undantagsvis i klubbhuset på samma gård), 6.3, 20.3, 3.4, 17.4.
Träffarna har olika teman och ibland får vi besök av gäster som delar med sig av sina specialkunskaper. Ingen anmälning.

Babykyrka

I vår firas två babykyrkor tillsammans med församlingens babyn med föräldrar, syskon, faddrar samt far- och morföräldrar. Ta gärna med en egen skallra.

Babykyrkan håller på ca 20 minuter och den första firas lördag 11.2 kl. 16 i Domprostgårdens soffrum.
Den andra babykyrkan hålls måndag 3.4 kl. 14:30 på samma plats. Efteråt bjuder vi på något smått och gott att äta. Varmt välkomna!

Babymassagekurs

Vår omtyckta kurs i babymassage ordnas för föräldrar med bebisar i åldern 3 veckor - 9 månader. Babymassagekursen hålls 6 gånger i Domprostgårdens soffrum, måndagar 27.2-3.4 kl. 13:30 – 15:30. Kursen leds av barnledaren Sussi Hindsberg som är utbildad beröringspedagog och certifierad babymassage-instruktör. Begränsat antal deltagare. Deltagandet är gratis. Anmälning per SMS till Sussi 1.2-19.2.
Babymassagekursens sista gång avslutas genom att fira en kort babykyrka tillsammans på samma plats (se ovan).

FamiljeVardagsrum - PerheOlkkari

Vill du ibland bara slappna av i vardagsrummet tillsammans med ditt barn, utan någon press över saker som behöver göras? Eller kanske du vill ha vuxet sällskap att diskutera med och lekkamrater till ditt barn?

Du kan få båda i församlingarnas FamiljeVardagsrum som är öppet varje onsdag fr.o.m. 11.1.2023 kl. 9-11:30 i Domprostgårdens klubbyggnad (Finnbyv. 6). Kom när ni vill för att spendera tid inne eller ute på gården, ta en kopp kaffe/te, träffa andra, leka, diskutera eller bara "vara".

FamiljeVardagsrum är tvåspråkigt på svenska och finska. Välkommen!

Loppis för barnfamiljer 4.3

Lördagen den 4.3 kl. 10-14 ordnas ett lopptorg i Domprostgården! Välkomna och shoppa eller kom med och sälj allt begagnat som barnfamiljer kan tänkas behöva! För att boka en gratis säljplats, skicka e-post till jenni.antila@evl.fi senast 28.2

Nyhet! Babyshower 15.4

Ni, blivande föräldrar, som väntar ert första barn har nu en unik möjlighet att delta i församlingens Babyshower lördag 15.4 kl. 14-16 i Domprostgårdens huvudbyggnad. Vi ordnar ett mångsidigt och roligt program och bjuder er på något smått och gott. Till en babyshower hör naturligtvis också gåvor. Det här vill ni inte missa! Anmälning per SMS till Sussi Hindsberg 040-7112803 senast 5.4

Familjernas vårutfärd 6-7.5.2023

Lördag 6.5 - söndag 7.5 ordnas en rolig tvådagars utfärd för barnfamiljer. På lördag morgon åker vi med gemensam buss till Etseri (Ähtäri) och besöker Ähtäri zoo. Vi gör dock stopp på vägen och bjuder på roligt program i bussen också. Vi övernattar på en lägergård och får njuta av god mat. På söndag morgon åker vi till Tuuri där vi spenderar några timmar och kan bl.a. besöka den stora "bybutiken". På kvällen återvänder vi hem till Borgå.
Bussen är med oss under hela resan så det går bra att ta med sig barnbilstol, kärra, m.m. som kan förvaras i bussens bagageutrymme, då de inte används.

Pris: 12€/barn, 20€/vuxna och barn födda 2008 eller tidigare. En restaurangmåltid på egen bekostnad kan tillkomma, men utöver det ingår gemensamma måltider, buss, logi samt inträde till djurparken i priset.

Anmäl de deltagande personernas namn, eventuella dieter/ specialbehov samt barnens åldrar per e-post till jenni.antila@evl.fi.
Anmälningstid: 28.2-31.3. Obs! Begränsat antal platser, som i första hand går till Borgå svenska (och finska) församlings medlemmar. Platserna fylls i anmälningsordning.

Familjeläger på Pellinge 26-28.5.2023

Kom och ha roligt tillsammans med familjen på ett avslappnat familjeläger på Pellinge kursgård! Vi bjuder på mångsidigt program. Vi diskuterar, pysslar, badar bastu och leker. Vi firar andakt, sjunger och äter god mat. Vi har också eget program för vuxna, ungdomar och barn.

Pris: 30 € för vuxna och barn födda 2011 eller tidigare,
15 € för barn födda 2012-2019, gratis för barn födda 2020 eller senare.

Anmäl de deltagande familjemedlemmarnas namn, eventuella dieter/ specialbehov samt barnens åldrar per e-post till jenni.antila@evl.fi.

Anmälningstid: 1.4-24.4

Obs! Begränsat antal lägerplatser som fördelas efter att anmälningstiden tagit slut. Platserna går i första hand till Borgå svenska församlings medlemmar.

Barnombud

Barnombudets främsta uppgift är se till att barn beaktas i alla beslut som fattas i församlingen. Församlingens barnombud är Marina Uddström (församlingsrådets representant) och Gun Geisor (anställd).