Barn med färgglada händer

Välkommen till verksamheten för barn och familjer


Sektorn Kristen fostran vill erbjuda en trygg verksamhet för barn och familj. Vi har ett digert utbud av evenemang och grupper, klubbar och läger.

Här nedan finns information om allt som erbjuds för familjer. Närmare information om verksamheten för barn under skolåldern samt barn i skolåldern finns under menyn till vänster. 

Familjeträff - sommarpaus

Barn är välkomna på Familjeträff, tillsammans med någon vuxen, för att träffa andra, leka och vara med på en andaktsstund. Vi bjuder er på kaffe/te/saft med tilltugg. Ingen förhandsanmälan. Välkomna när som helst!

Familjeträffar ordnas:

-i Domprostgården kl. 9 - 11:30 varje torsdag. 
Baby- och knatterytmik hålls av Borgå Medborgarinstitut samma förmiddag som familjeträffen, i rummet bredvid. Går bra att koppla ihop dessa två.

-i Sjötorp, Kråkö (Sjötorpsv. 2) måndag 25.4 kl. 9:30-11:30 
 

FamiljeVardagsrum - PerheOlkkari

Vill du ibland bara slappna av i vardagsrummet tillsammans med ditt barn, utan någon press över saker som behöver göras? Eller kanske du vill ha vuxet sällskap att diskutera med och lekkamrater till ditt barn?

Du kan få båda i församlingarnas FamiljeVardagsrum som är öppet varje onsdag kl. 9-11:30 t.o.m. 24.5 i Domprostgårdens klubbyggnad (Finnbyv. 6). Kom när ni vill för att spendera tid inne eller ute på gården, ta en kopp kaffe/te, träffa andra, leka, diskutera eller bara "vara".

FamiljeVardagsrum är tvåspråkigt på svenska och finska. Välkommen!

SOMMARCAFÉ FÖR BARNFAMILJER
Ni som är hemma med barn är välkomna på sommarcafé, måndag 29.5, 5.6 och 12.6 
kl. 10-12 på Domprostgårdens lekgård,
inomhus vid regn, Finnbyvägen 6. 
Kom och njut av en mysig stund tillsammans med andra i samma livssituation. 
Vi bjuder på något smått och gott.

VÄLSIGNELSE AV ÅRSKURS 1
Sö 13.8 kl. 16 Välsignelse av skolbarn som 
börjar på första klassen och av deras 
familjer i Lilla kyrkan.

LOPPIS FÖR BARNFAMILJER 
Lö19.8 kl. 10-14 på Domprostgården.
Boka bord. Kontaktperson Jenni Antila 
jenni.antila@evl.fi,  040 767 7600

YHDESSÄ TILLSAMMANS 
To 31.8 kl. 9.30-11.30 på Domprostgården 
Adress: Finnbyvägen 6
Parkering på Kyrkotorget och på Borgbackens parkeringsplats. Roliga program såsom käpphästbana, ansiktsmålning, såpbubblor, motionsbana, skogsbingo, bibbacykeln på plats och vi bjuder på lite smått och gott från grillen. Evenemanget är gratis. Välkommen!
 

 

 

Barnombud

Barnombudets främsta uppgift är se till att barn beaktas i alla beslut som fattas i församlingen. Församlingens barnombud är Marina Uddström (församlingsrådets representant) och Gun Geisor (anställd).