Fötter med målfärg

Välkommen till verksamheten för barn och familjer förhoppningsvis i HÖST!

❗️För att inte ta onödiga risker med Corona-viruset, är all verksamhet för barn och familjer inhiberad tills vidare. Vi meddelar när vi öppnar våra fysiska dörrar igen.
Detta gäller bl.a. klubbar, familjecafé, knattekyrka, barnens kyrkstund och läger.
Knattekyrka med bibelutdelning för 6-åringarna ordnas vid ett senare tillfälle
.
Under tiden som vår normala verksamhet är stängd, kommer vi att erbjuda er andra verksamhetsformer. På denna sida informerar vi så småningom om vad som finns till hands. Hör gärna av er till någon av oss anställda om ni har något på hjärtat❗️

Sektorn Kristen fostran erbjuder mångsidig verksamhet för barn under skolålder, familjer och barn i skolålder. Vi ordnar bl.a. klubbar och läger, familjecaféer, babymassage och barnvänliga gudstjänster.

På denna sida hittar du gudstjänster för barn och annat roligt som de kan göra i kyrkan. Underrubrikerna i till vänster leder till mer information om resten av verksamheten för barn och familjer.

Vill ditt barn få brev från församlingen?

Nu när vi är tvungna att hålla dagklubben tillfälligt stängd, vill vi ändå se till att hålla kontakten med dagklubbsfamiljerna. Vi har därför börjat skicka ut dagklubbsbrev till våra klubbisar. Dagklubbsbreven innehåller bl.a. en bibelberättelse, bön och aktiviteter för barnen.

Om ert barn (2-6 år) inte är med i dagklubben men också vill ha brev från församlingen, vänligen meddela då barnets namn och adress till anita.stromfors@evl.fi

Nu skickar vi även hem brev till barn som går i årskurs 1-3. Om ert barn hör till den ålderskategorin, och vill få ett liknande brev från församlingen, kontakta då kerstin.eklof@evl.fi

Barnen är välkomna till kyrkan

Barnens kyrkstund är inhiberad p.g.a. corona

Barnens kyrkstund, som hålls i sakristian i Domkyrkan under högmässan söndagarna  från gudstjänstens början till nattvarden.

Vi har bibelberättelse, pyssel och sång och bjuder på något att äta. Ingen förhandsanmälan, kom vilken söndag du vill! Barnens kyrkstund är för barn från 2,5 år uppåt. Barnen lämnas med ledarna Gun och Brenda som turvis håller kyrkstunden tillsammans med en annan vuxen ledare.

Palmsöndag i domkyrkan

Söndag 5.4 kl. 12:15 firar vi en kortare Palmsöndagsmässa i Domkyrkan för alla åldrar, med palmkvistar och teaterpredikan.

Musikalmässa för hela familjen

Söndag 26.4 kl. 12:15 firar vi en kortare mässa i Domkyrkan med musikalen "Det största påskägget" - en berättelse om påskens händelser från palmsöndagen till påskdagen.

Babykyrka

Babykyrka firas tillsammans med församlingens babyn med föräldrar, syskon, faddrar samt far- och morföräldrar. Ta gärna med en skallra.

Knattekyrka

Knattekyrka i Lilla kyrkan på kyrkbacken.

Vi sjunger, rör på oss, ber och hör på en bibelberättelse. Knattekyrkan räcker ca 30 min och hela familjen är välkommen med!

knattekyrka

Barnens egen hörna i Domkyrkan

Längst bak i domkyrkan är barnens hörna. Där finns barnaltaret med omväxlande tema samt ett ritbord med färgläggningsbilder, ritpapper och pennor. För barnen finns också kyrkpåsar med intressant innehåll som man får låna under högmässan och ta med sig till bänken. Barnens dockskåpskyrka hittas också där som föreställer domkyrkan med personal och gudstjänstbesökare.

Barnombud

Barnombudets främsta uppgift är se till att barn beaktas i alla beslut som fattas i församlingen. Församlingens barnombud är Marina Uddström (församlingsrådets representant) och Gun Geisor (anställd).