Barn med färgglada händer

Välkommen till verksamheten för barn och familjer

Sektorn Kristen fostran vill erbjuda en trygg verksamhet för barn och familj. Den pågående pandemin gör att vår verksamhet ändras och förnyas. Kontakta oss gärna om du har ideér på nya sätt att träffas i mindre grupper. Vi ordnar för tillfället dagklubb, familjeträff, babymassage och skolklubbar.

Närmare information om verksamheten för familjer och barn under skolåldern, samt barn i skolåldern finns under menyn till vänster.

Barnen är välkomna till kyrkan

Babykyrka och knattekyrka

Vi återkommer med info när vi igen får hålla barnkyrkor.

Barnens egen hörna i Domkyrkan

Längst bak i domkyrkan är barnens hörna. För att kunna garantera trygghet och säkerhet under pandemin är barnhörnan inte i användning.

Barn vid altaret som blir välsignade.

Barnkören Diskanten

Barnkören Diskanten övar i Domprostgården.

De yngre 5 - 8 år, har övning på onsdagar kl. 17-17:30.
De äldre 9 - ca.12-åringarna övar på onsdagar kl. 16-16:45.

Körerna leds av kantor Anne Hätönen: anne.hatonen@evl.fi / 040-1699174.

Baby- och Knatterytmik i samarbete med Borgå medborgarinstitut.

Rytmiken är avsedd för småbarn tillsammans med en vuxen. Vi sjunger och läser rytmiska rim och ramsor, leker och dansar tillsammans. Kl. 9–11.30, i samband med rytmiken, finns det möjlighet att umgås med andra barnfamiljer, amma/ mata sina barn och ta en kopp kaffe eller te med tilltugg
Rytmik-grupperna leds av Jenna Romberg och samlas i Domprostgårdens soffrum på torsdagar.
Anmälan till Borgå Medborgarinstitut. Avgift 10 €/termin.

Babyrytmik, 0-9 mån. kl. 9-9.30
Knatterytmik, 9 mån-2 år kl. 9.40-10.10
Knatterytmik, 9 mån.-2 år kl. 10.15-10.45
Knatterytmik, 2 år, höst kl. 10.50-11.20

NYHETER!

Familjekväll

Familjekvällen är en stund för barnfamiljer i alla åldrar, som ordnas en torsdagkväll i månaden.

Vi samlas för gemensam middag och kort andakt kl. 17.30 och därefter kör vi igång med en julpyssel-verkstad! Kom med och njuta av god mat tillsammans och träffa och diskutera med andra familjer i samma livssituation!
Kvällen leds av Henrika Lemberg och Fredrik Geisor. På plats finns också hjälpledare. Anmäl er senast två dagar innan evenemanget åt henrika.lemberg@gmail.com så vi vet hur mycket mat vi skall reservera. Maten är vegetarisk.

Mammaträff - För dig som väntar ditt första barn

Välkommen för att samtala och dela tankar om väntetiden och att bli mamma. Vi gör också avslappningsövningar och äter något smått tillsammans.

Träffen leds av Susanne Hindsberg.

Barnombud

Barnombudets främsta uppgift är se till att barn beaktas i alla beslut som fattas i församlingen. Församlingens barnombud är Marina Uddström (församlingsrådets representant) och Gun Geisor (anställd).