Barn med färgglada händer

Välkommen till verksamheten för barn och familjer


Sektorn Kristen fostran vill erbjuda en trygg verksamhet för barn och familj. Vi har ett digert utbud av evenemang och grupper, klubbar och läger.

Här nedan finns information om allt som erbjuds för familjer. Närmare information om verksamheten för barn under skolåldern samt barn i skolåldern finns under menyn till vänster. 

Filmkväll för barnfamiljer

Fredagen den 28.10 bjuds det på FILM i Domprostgården! Vi skapar en riktig bio-stämning med biljetter, popcorn och annat roligt! Vi ska titta på animationen Muminfamiljen på Rivieran (2014) som lämpar sig för alla åldrar och som innehåller egen humor som bara de äldre förstår. Filmen tar 1h 15min och förevisningen börjar kl. 18:00. Kom på plats senast 20 minuter i förväg. Dörrarna till Domprostgården öppnas kl. 17:00 så ni är välkomna även tidigare. Evenemanget är gratis men platserna är begränsade, så boka era biljetter via e-post till jenni.antila@evl.fi senast 25.10. Skriv hur många barnbiljetter och hur många vuxenbiljetter ni vill boka samt om ni har några matallergier. 

Mumintrollen får en plötslig lust till att ta semester från Mumindalen. De seglar ut i månskenet, men kastas ur kurs när de stöter på en tyfon och hamnar på glamorösa Rivieran. Muminpappan och Snorkfröken är mycket nöjda med det flotta livet där, men Muminmamman och Mumin delar inte deras glädje till denna glamorösa livsstil.

Familjernas höstutfärd till Lahtis och Heinola

Alla barnfamiljer är välkomna med på höstlovets utfärd till Lahtis och Heinola, torsdag 20.10 kl. 9:00-18:30!

Vi åker med buss till en stor, rolig lekpark där barnen också kan cykla, åka skateboard eller sparkcykel (ta egen med). Vi äter buffetlunch på restaurang och mellanmål på café. Vi besöker ett fågelskyddshem och får uppleva en spelande fontän. Oj så roligt det blir!

Pris: 10€/vuxen och 12 år uppåt, 6€/barn under 12 år.

Anmäl er senast 9.10 till jenni.antila@evl.fi. Obs! Begränsat antal platser!

 

Familjeträffar


Familjeträffen är en träffpunkt för vuxna som är hemma med barnen under dagen samt möjlighet till lek och pyssel för barnen.
Under familjeträffen håller barnledare andakts- och sångstunder. Titta in när ni vill, så bjuder vi på kaffe/te med tilltugg. Ni kan också ta med eget ätbart.

Familjeträffar ordnas i Domprostgårdens huvudbyggnad (Finnbyv. 6), på torsdagar kl. 9-11:30. 

NYTT FÖR I HÖST:
Familjeträff i Sjötorp, Kråkö (Sjötorpsv. 2) kl. 9:30-11:30 varannan tisdag med start 13.9! (13.9, 27.9, 11.10, 25.10, 8.11, 22.11).

Familjekväll

I höst ordnas igen mysiga familjekvällar i Domprostgårdens huvudbyggnad. Kom med och njut av god mat tillsammans och träffa och diskutera med andra familjer i samma livssituation. Familjekvällarna hålls tisdag 13.9, onsdag 12.10 och måndag 7.11 kl. 17:30-19. Vi börjar med vegetarisk middag. Ledare är Kerstin Eklöf och Fredrik Geisor. Hjälpledare finns på plats för att leka med barnen. Anmäl er senast två dagar innan familjekvällen till Kerstin: kerstin.eklof@evl.fi


Familjeläger 23-25.9.2022

Ett läger för barnfamiljer ordnas 23-25.9 på Pellinge kursgård. Till familjelägret är hela familjen välkommen, oavsett familjemedlemmarnas ålder. Programmet planeras så det passar för alla som kommer med. Vi har också eget program för vuxna, ungdomar och barn. På programmet står bl.a. god mat, sång och musik, andakter och lekar, uteprogram och lägereld, bastu, fina människomöten och goda diskussioner.

Pris: 30 € för vuxna och barn födda 2010 och tidigare,
15 € för barn födda 2011-2018, gratis för barn födda 2019 eller senare.
Om deltagaravgiften är ett hinder för ert deltagande, ta kontakt i god tid före lägret.

Anmälningstid: 18.8-7.9. Anmäl de deltagande familjemedlemmarnas namn, barnens åldrar samt om ni har några matallergier eller specialdieter, till jenni.antila@evl.fi

Obs! Begränsat antal deltagare. Platserna går i första hand till Borgå svenska domkyrkoförsamlings medlemmar.

Babymassagekurs 

Följande kurs i babymassage, för föräldrar med bebisar i åldern 3 veckor - 9 månader, ordnas i Domprostgårdens klubbhus (Finnbyv.6) på måndag från 29.8 till 3.10 kl. 13:30 – 15:30. Kursen leds av barnledaren Sussi Hindsberg som är utbildad beröringspedagog och certifierad babymassage-instruktör.
 

Babymassagekursernas sista gång avslutas genom att fira en kort babykyrka tillsammans på samma plats. Begränsat antal deltagare. Deltagandet är gratis. Anmälning till jenni.antila@evl.fi

Babyträff 

Till babyträffen välkomnas föräldrar med bebisar (till max. 2 år). Babyträffen hålls i Domprostgårdens huvudbyggnad
varannan måndag kl. 9-12  under ledning av Sussi Hindsberg.

Träffarna hålls 5.9, 19.9, 3.10, 17.10 (Babyträffen ordnas också på höstlovet), 31.10, 14.11, 28.11 och 12.12.

Ingen anmälning. 
Varje träff har olika teman och ibland får vi besök av gäster som delar med sig av sina specialkunskaper.

NYTT: FamiljeVardagsrum

Vill du ibland bara slappna av i vardagsrummet tillsammans med ditt barn, utan någon press över saker som behöver göras? Eller kanske du vill ha vuxet sällskap att diskutera med och lekkamrater till ditt barn?

Du kan få båda i församlingarnas FamiljeVardagsrum som är öppet på onsdagar kl. 9-11:30 i Domprostgårdens klubbyggnad (Finnbyv. 6). Kom när ni vill för att spendera tid inne eller ute på gården, ta en kopp kaffe/te, träffa andra, leka, diskutera eller bara "vara".

FamiljeVardagsrum är tvåspråkigt på svenska och finska. Välkommen!

 

Mammaträff - För dig som väntar ditt första barn


Mammaträffen är en grupp för gravida kvinnor som 
väntar sitt första barn. I gruppen får man samtala och dela sina tankar om väntetiden och att bli mamma. Vi gör också 
avslappningsövningar och äter något smått tillsammans. Gruppen leds av Sussi Hindsberg och träffas i Domprost-
gårdens huvudbyggnad måndagar 12.9, 10.10 och 21.11 kl. 17:30-19. Gratis. Begränsat antal deltagare. 
Anmäl dig till jenni.antila@evl.fi senast onsdagen före träffen.

 

 

Barnombud

Barnombudets främsta uppgift är se till att barn beaktas i alla beslut som fattas i församlingen. Församlingens barnombud är Marina Uddström (församlingsrådets representant) och Gun Geisor (anställd).