Barn i skolåldern

Varje termin ordnar församlingen läger för barn i åk 1-6 på Pellinge kursgård. Hösten 2021 ordnas läger enligt följande:

Höstlovsläger för åk 1-3, 20-22 oktober - Detta läger är fullsatt, välkommen nästa gång!

Höstläger för åk 4-7, 5-7 november - Detta läger är fullsatt, välkommen nästa gång!

Anmälan till läger sker elektroniskt. Höstens läger är fullsatta - Välkommen med på våren!

Domkyrkoförsamlingen samarbetar också med stadens grundskolor och kontakten både till elever och skolans personal prioriteras högt. Vi håller morgonsamlingar, lektionsbesök, guidning i domkyrkan, gudstjänst och skolklubb enligt skolornas önskemål. Under pandemin erbjuder vi också digitala alternativ.

Under höstterminen har vi också eftermiddagsklubbar i olika skolor! Här hittar du mera information om detta:

Barnlägers avgift är 38 euro per barn.

Jesus namn skrivets på marken med  olika färger

Vi spelar och leker både utomhus och inne, sjunger, berättar bibelberättelser, ber, pysslar

allting spanska!

Ledare är Brenda Serralde

Under Höst terminen bjuder vi:

Måndagar kl 14:15-15:45 i Kvarnbackenskolan (Gruppen är fullsatt)

Torsdagar kl:12:40-14:25 i Hindhår skolan (Det finns ännu lediga platser!) Du kan anmälla dig här

Vi här möjlighet att bjuda på ett kortare dushspråk i Sannäs skolan efter höstlovs veckan

Glada tecknade barn som bjuder till bakklubben  i Kullo skolan för åk 1-3 med Anita och Fredrik.

Mellanmåls klubb

Deltagarna tillreder olika mellanmål som man sedan äter tillsammans. Beroende på hur omfattande själva matlagningen

är finns utrymme för spel och lek. Klubben avslutas med en kort andaktsstund som innehåller bibelberättelse och bön.

Klubben börjar kl 13:30 och klubbens egentliga matlagningsprogram slutar så att eleverna i god tid hinner till Ebbo-bussen 15.15. För de elever som åker med Vålax-bussen 15.50 fortsätter klubbens program med pyssel eller spel/lek inom- eller utomhus tills bussen avgår. För de elever som inte åker buss görs en överenskommelse med vårdnadshavaren om vilken tid de slutar.Kursens instruktör är församlingens barnledare Kerstin Eklöf och Anita Strömfors/Borgå svenska domkyrkoförsamling.