Vuxenarbetet

Vuxenarbetet vill erbjuda vuxna församlingsmedlemmar platser där de kan växa i sin tro samt strävar efter att ge möjlighet för församlingsmedlemmarna att ta ansvar och förverkliga sitt medlemskap i församlingen.

Pilgrimvandring lördag 7.11 kl. 10-12

Kom med på pilgrimsvandring lördag 7 november. Vi går i två timmar och umgås i naturen.

Rutten kommer att anges inom denna vecka.

Boka in klockslaget i din kalender!

Mera info ges av Elefteria Apostolidou,  elefteria.apostolidou@evl.fi, tel. 040 711 2800

Bildkollage som ligger på golvet.

Bibliodrama workshop 14.11

Plats och tidpunkt:
Svenska församlingshemmets stora sal kl. 10-15

"Gå ut och bjud alla ni ser!"

Kom med att uppleva bibliodrama! Vi kommer att bekanta oss med en bibeltext genom samtal, måleri och improvisation. Lunchen serveras. Ta med dig eget munskydd!

Anmäl sig senast 4.11. per e-post: elefteria.apostolidou@evl.fi

Är du nyfiken på vad bibliodrama kan vara?!

Bibliodrama är en form av textupplevelse där vi får möjlighet att känna igen oss själva i människor, miljöer och händelser som texter innehåller. Ofta är texterna hämtade från Bibeln men också andra existentiella texter och inte minst poesi är generativa att arbeta med.
Genom rollspel, improvisationer, musik, måleri och samtal närmar man sig en text i grupp. Ett spontant skapande blir ett laboratorium för observationer. Det omedvetna liksom kroppen får tala, ibland i tystnad. I bibliodrama är vi med i spelet, samtidigt som vi betraktar det.
Kom med!

Bibeljakten avvaktar corona-läget

Bibeljakten är en bibelgrupp, som är öppen för alla som är nyfikna på och vill veta mer om Bibeln. Jakten leds av värdparet Marina Henning och Johnny Holmberg. Inledare är Erik Vikström. Bibelgruppen Jakten på Uppenbarelseboken är i Café Ankaret (församlingshemmet, ingång från gården). Du kan komma med alla gånger eller då när det passar dej! Varmt välkommen med!

Kom som du är syster - just nu håller vi paus p.g.a. corona-pandemin.

är en grupp för kvinnor som samlas ca. en gång i månaden.
Handarbete med om du vill!

Kontaktperson Elisabeth Helenelund tfn 0400 795497.

Karabastu håller paus under corona-pandemin.

Bastukvällar för män ordnas den första tisdagen i månaden på Scouternas stuga i Stensböle. Adressen är Tarkisvägen 262.

Kom med 4.2, 3.3, 7.4 och 5.5 kl. 18-21.

Mer info om bastukvällarna hittar du på Facebook .

Samling av människor i stora salen.

Fredscafé

Träffpunkt för asylsökande och  invandrare och finländare. Vi får lära känna varandra  och varandras kulturer.

Värdarna är Hanna Eisentraut-Söderström, Juhana Sihvo och Irina Lemberg   Detta är ett samarbete med finska församlingen.