Samling i församlingshemmet.

Verksamhet för vuxna

För denna sektorn ansvarar ledande diakoniarbetare Irina Lemberg. Inom diakonsektorn arbetar även I Ulrika Lindholm-Nenonen.
Inom missionen arbetar teologassistent Susanna Lindström.
Kaplan Hanna Eisentraut-Söderström och församlingspastor Elefteria Apostolidou  handhar vuxenatbetet.

Promenad för Barnens Bank
måndagar kl. 10

Missionen i Borgå svenska domkyrkoförsamling promenerar för Barnens Bank  på måndagar med start 28.9  kl. 10 med start från Kiva Café, Ågatan 9–13. Frivillig avgift till Barnens Bank.

Barnens Bank förhindrar barnäktenskap genom att stöda barns utbildning och genom att sprida information om nackdelarna med barnäktenskap. Föräldrarna erbjuds även yrkesutbildning för att de ska kunna försörja sin familj.

Under år 2020 finansierar Barnens Bank skolgång, barnskydd och fredsfostran i Angola, Bolivia, Etiopien, Israel, Colombia, Nepal, Pakistan, Palestina, Senegal, Tanzania, Thailand och Venezuela. Stöd går också till My School, ett skolteveprogram för barn som bor i flyktingläger i Mellanöstern.

Med din hjälp får de barn som löper störst risk att bli utslagna möjlighet till en bättre start i livet. Det går att bryta fattigdomsspiralen.

Lyssna på en podcast som handlar om livet. Typ...

Typ Livet är en podd om allt möjligt som händer och finns mellan människor, mellan våra öron, mellan himmel och jord, mellan människan och Gud. Gemensamt för allt i podden är att det berör livet ... typ.

Du hittar podden via länken nedan, eller via en tjänst med poddar såsom Spotify, Google Podcasts, Podcast Addict, poddsidan Spreaker m.fl.
Ett nytt avsnitt publiceras varannan vecka. De flesta avsnitt har ett särskilt tema. Många teman är helt vardagliga, men också sådana som vi inte alltid pratar om i kyrkan. Ibland bjuder podden in gäster för att få in nya tankar och höra erfarenheter. Podden är riktad till unga vuxna men har säkert intressanta tankar att ge alla åldrar!

Podden startades under våren 2020 i Helsingfors, men är sedan sommaren ett samarbete mellan Johannes församling i Helsingfors och Borgå svenska domkyrkoförsamling. Från Borgå är det prästen Andreas Lundgren och från Johannes är det ungdomsarbetsledare Nicolina "Ninni" Grönroos och informatör Louise Häggström som pratar.

Andreas, Ninni och Louise vill jättegärna veta vad du tycker och tänker! Kontakta dem på typlivetpodden@gmail.com eller på Instagram, @typlivetpodden. Du kan skicka frågor, kommentarer eller ämnen du vill att podden ska ta upp.

Följ gärna Instagramkontot @typlivetpodden för att få uppdateringar om nya avsnitt.

Du kommer till podden på tjänsten Spreaker genom att klicka på den här länken.

Du kommer till podden på Spotify genom att klicka på den här länken.

Flicka från Neapel.
Bild från FMS sida för Barnens Bank