Samling i församlingshemmet.

Verksamhet för vuxna

 

För denna sektorn ansvarar ledande diakoniarbetare Ulrika Lindholm-Nenonen och dakoniarbetare Henrika Lemberg.
Inom missionen arbetar teologassistent Susanna Lindström. 
Kaplan Hanna Eisentraut-Söderström och församlingspastor Elefteria Apostolidou  handhar vuxenatbetet.

 

 

Havet med en roddbåt målat av Linnéa Ekstrand.

Livets hav – Kvinnoweekend på Åland 13.-15.10.2023

Att segla på livets hav kan betyda en stilla tillvaro men även stormar som vi möter. Vi är inte ensamma på livets hav utan vi har många medseglare på färden. På kvinnoweekenden har vi möjlighet att stanna upp och uppleva tillsammanskraft i en trygg och välkomnande gemenskap. Weekenden riktar sig till kvinnor i alla åldrar och erbjuder avslappning, meningsfullt program och egen tid.

Vi sjunger, ber och firar mässa tillsammans och vi njuter av vackra åländska landskap. Vår gästtalare Mari Puska (kyrkoherde i Mariehamns församling) leder oss i samtal. Bordet står dukat för oss och vi äter god mat i varandras sällskap.

Anmäl dig senast 1.9.2023 via denna länkÖppna länk i ny flik. Anmälan blir bindande 4.9.2023 och fakturan skickas per post efter kvinnoweekenden.
Vid frågor kontakta församlingspastor Elefteria Apostolidou, e-post: elefteria.apostolidou@evl.fi
tfn: 040 711 2800.

Livets hav – Kvinnoweekend på Åland 13.-15.10.2023
Att segla på livets hav kan betyda en stilla tillvaro men även stormar som vi möter. Vi är inte ensamma på livets hav utan vi har många medseglare på färden. På kvinnoweekenden har vi möjlighet att stanna upp och uppleva tillsammanskraft i en trygg och välkomnande gemenskap. Weekenden riktar sig till kvinnor i alla åldrar och erbjuder avslappning, meningsfullt program och egen tid.
Vi sjunger, ber och firar mässa tillsammans och vi njuter av vackra åländska landskap. Vår gästtalare Mari Puska (kyrkoherde i Mariehamns församling) leder oss i samtal. Bordet står dukat för oss och vi äter god mat i varandras sällskap.  
Avfärd från Borgå 13.10.2023
Vi träffas vid Lundagatan 5 kl. 05 och därifrån ordnas gemensam busstransport till Åbo hamn. 
Viking Glory avgår kl. 08.45 och anländer till Mariehamn kl. 14.10.
Vi äter frukost på båten.
Hemfärd från Mariehamn 15.10.2023
Viking Grace avgår kl.14.25 från Mariehamn och anländer till Åbo hamn kl. 19.50
Det blir gemensam busstransport från Åbo hamn och vi är framme i Borgå (Lundagatan 5) vid 22.30-tiden.

Pris
Summa:
130 € för medlemmar
150 € för icke medlemmar
Deltagaravgiften inkluderar båtresorna (+ frukost och middag på båten), mat och logi på Gregersö kursgård samt busstransport.

Lyssna på en podcast som handlar om livet. Typ...

Typ Livet är en podd om allt möjligt som händer och finns mellan människor, mellan våra öron, mellan himmel och jord, mellan människan och Gud. Gemensamt för allt i podden är att det berör livet ... typ. 


Du hittar podden via länken nedan, eller via en tjänst med poddar såsom Spotify, Google Podcasts, Podcast Addict, poddsidan Spreaker m.fl.
Ett nytt avsnitt publiceras en gång per månad. De flesta avsnitt har ett särskilt tema. Många teman är helt vardagliga, men också sådana som vi inte alltid pratar om i kyrkan. Ibland bjuder podden in gäster för att få in nya tankar och höra erfarenheter. Podden är riktad till unga vuxna men har säkert intressanta tankar att ge alla åldrar!


Podden startades under våren 2020 i Helsingfors, men är sedan sommaren ett samarbete mellan Johannes församling i Helsingfors och Borgå svenska domkyrkoförsamling. Från Borgå är det prästen Andreas Lundgren och från Johannes är det ungdomsarbetsledare Nicolina "Ninni" Grönroos och informatör Louise Häggström som pratar.

Andreas, Ninni och Louise vill jättegärna veta vad du tycker och tänker! Kontakta dem på typlivetpodden@gmail.com eller på Instagram, @typlivetpodden. Du kan skicka frågor, kommentarer eller ämnen du vill att podden ska ta upp. 

Följ gärna Instagramkontot @typlivetpodden för att få uppdateringar om nya avsnitt.

Du kommer till podden på tjänsten Spreaker genom att klicka på den här länken.

Du kommer till podden på Spotify genom att klicka på den här länken.

Flicka från Neapel.
Bild från FMS sida för Barnens Bank

Podden Typ Livet och Typ Amen

Här hittar du länken till podden Typ LivetÖppna länk i ny flik och till podden Typ AmenÖppna länk i ny flik. Gå in och lyssna!

 

Kyrkans Utlandshjälp

Kyrkans Utlandshjälp