Verksamhet för barn under skolålder

När vi döps, får vi en gemenskap med Gud och blir en del av församlingen. Tillsammans får vi bygga en församling, som är en rolig och trygg plats för både barn och vuxna.

Vi försöker alltid utgå från familjernas behov. Hör gärna av er om det är någonting ni undrar över eller om ni har några önskemål.

Knattekyrka

Knattekyrka firas lördag 8.10 kl. 16 i Lilla kyrkan. Vi sjunger, rör på oss, ber och hör på en intressant bibelberättelse. Efteråt får vi njuta av någonting smått och gott. Hela familjen är hjärtligt välkommen med till denna korta, barnvänliga gudstjänst.

Barnens kyrkstund

Under en del av högmässan söndagar 6.11 och 27.11 håller Anita Barnens kyrkstund i Lilla kyrkan. Till kyrkstunden är alla barn välkomna.  Vi får lyssna till en bibelberättelse och pyssla.  Ingen anmälan.

Babykyrka

I höst firas två babykyrkor tillsammans med församlingens babyn med föräldrar, syskon, faddrar samt far- och morföräldrar. Ta gärna med en egen skallra. Babykyrkan tar ca 30 minuter och den första firas måndag 3.10 kl. 14:30 i Domprostgårdens klubbhus. Den andra babykyrkan hålls lördag 26.11 kl. 16 i soffrummet i Domprostgårdens huvudbyggnad. Efteråt bjuder vi på något smått och gott att äta. Varmt välkomna!

Barnkören Diskanten

Barnkören Diskanten övar på församlingshemmet på Lundagatan 5, musikrummet på fjärde våningen.

De yngre 5 - 8 år, har övning på torsdagar kl. 17 - 17.30
De äldre 9 - ca.12-åringarna övar på torsdagar kl. 16 -16.45. Där lär man sig också att spela chimes.

Körerna leds av kantor Anne Hätönen: anne.hatonen@evl.fi

Baby- och Knatterytmik i samarbete med Borgå medborgarinstitut.

Rytmiken är avsedd för småbarn tillsammans med en vuxen. Vi sjunger och läser rytmiska rim och ramsor, leker och dansar tillsammans.
Kl. 9–11.30, i samband med rytmiken, finns det möjlighet att umgås med andra barnfamiljer, amma/ mata sina barn och ta en kopp kaffe eller te med tilltugg
Rytmik-grupperna leds av Jenna Romberg och samlas i Domprostgårdens soffrum på torsdagar.
Anmälan till Borgå Medborgarinstitut. Avgift 10 €/termin.

Babyrytmik, 0-9 mån. kl. 9-9.30
Knatterytmik, 9 mån-2 år kl. 9.40-10.10
Knatterytmik, 9 mån.-2 år kl. 10.15-10.45
Knatterytmik, 2 år, höst kl. 10.50-11.20

kyrkans småbarnspedagogik logo
Småbarnspedagogik innebär den fostran som sker i relationer mellan barn och vuxna i barnets olika livskeden.
Familj med två barn, kaffekopp , barnleksaker.

Brev från församlingen

Tycker du om att få brev?  Församlingens barnledare postar brev till barn i åldern 3 - 6 år.

De innehåller bibelberättelse, pysseltips och färgläggninsbilder.

Breven beställs av anita.stromfors@evl.fi

Berätta mottagarens namn, ålder och postadress.