Verksamhet för barn och familj

När vi döps, får vi en gemenskap med Gud och blir en del av församlingen. Tillsammans får vi bygga en församling, som är en rolig och trygg plats för både barn och vuxna.

Vi försöker alltid utgå från familjernas behov. Hör gärna av er om det är någonting ni undrar över eller om ni har några önskemål.

Familjeträff

På torsdagar kl. 9 - 11:30 är barn välkomna, tillsammans med någon vuxen, för att träffa andra, leka och vara med på en liten andaktsstund som hålls av barnledare.

Vi bjuder er på kaffe/te/saft med tilltugg. Ingen förhandsanmälan.

Välkomna när som helst. Vi ses på Domprostgården!

Leksaksbilar på matta som här bildas av gator och hus.
Barnledare Sussi sitter på golvet och läser en barnbok.

Babymassagekurs

Varmt välkomna till babymassagekurs som ordnas på Domprostgården.
Den erbjuds för föräldrar med babyn i åldern 3 veckor – 9 månader.
Följande babymassagekurs ordnas på hösten 2021.
Sussi Hindsberg tar emot anmälningar från den 16.8.2021 , susanne.hindsberg@evl.fi
Kursen är avgiftsfri och har begränsat antal platser.

Kurs 1 hålls på måndagar 6.9 - 11.10 kl. 14 - 16
Kurs 2 hålls på måndagar 25.10 - 29.11 kl. 14 -16
Babymassagekursernas sista gång avslutas genom att fira en kort babykyrka tillsammans på samma plats.

Babyträff

Babyträffar ordnas, som en naturlig fortsättning de avklarade babymassagekurserna, på måndag förmiddagar varannan vecka fr.o.m. 6.9 i Domprostgårdens klubbutrymmen. I höst finns närmare information att fås på www.domkyrkan.fi/ barn-och-familj/familjegrupper

Mammaträff för Dig som väntar sitt första barn

I september startar en grupp i Domprostgården för gravida kvinnor som väntar sitt första barn.
I gruppen får man samtala och dela sina tankar om väntetiden och att bli mamma.
Vi gör också avslappningsövningar och äter något smått tillsammans.
Gruppen, som leds av Sussi Hindsberg, träffas under följande datum: 13.9, 11.10, 15.11 och 13.12 kl. 17:30-ca 19 (var och en får välja hur länge de vill stanna).
Begränsat antal deltagare. Anmälning fr.o.m. 12.8 till Susanne ”Sussi” Hindsberg

Familjeläger på Pellinge 24-26.9.2021

Kom och ha roligt tillsammans med familjen på ett avslappnat familjeläger på Pellinge kursgård! Vi bjuder på mångsidigt program. Vi diskuterar, pysslar, badar bastu och leker. Vi firar andakt, sjunger och äter god mat. Vi har också eget program för vuxna, ungdomar och barn.
Pris: 30 € för vuxna och barn från 12 år och äldre, 15 € för barn 4-12 år, gratis för barn under 4 år.
Om deltagaravgiften är ett hinder för ert deltagande, ta kontakt i god tid före lägret.
Anmäl er genom att meddela de deltagande familjemedlemmarnas namn, eventuella dieter/ specialbehov samt barnens åldrar per e-post till Jenni Antila.
Anmälningstid: 1-15.8. Obs! Begränsat antal platser. Lägerplatserna fördelas efter att anmälningstiden tagit slut. Platserna går i första hand till Borgå församlingars medlemmar.