Nyheter i församlingen

Här publiceras nyheter och ny verksamhet eller något som är aktuellt just nu.

Till nyhetslistan

Nu kan du vara med och påverka hur Församlingshemmet på Lundagatan utvecklas 

Församlingarna bjuder in till en informations- och diskussionskväll om utvecklingen av Församlingshemmet på Lundagatan. Under nästa år görs det ändringar i bottenplanet och på innergården och nu vill man höra borgåbornas åsikter. 

Fantombild av mysig innergård.

Ökad delaktighet i församlingarnas projekt 

Utvecklingen av Församlingshemmet på Lundagatan 5 fortsätter. I budgeten 2024 finns det öronmärkta medel för arbeten i första våningen och innergården. Nu omsätter man också den nya kyrkolagen i praktiken och bjuder in alla intresserade att vara med och påverka slutresultatet. 

– Vi vill ge information om ärendet eftersom det är aktuellt och påverkar församlingsmedlemmarna. Vid sidan av domkyrkan är Församlingshemmet på Lundagatan en av våra viktigaste och mest använda fastigheter, säger Krista Eloneva, fastighets- och anskaffningschef i Borgå kyrkliga samfällighet. 

Enligt den nya kyrkolagen ska församlingsmedlemmar på lämpligt sätt ges tillräcklig information om ärenden av allmänt intresse som är aktuella i församlingen eller den kyrkliga samfälligheten, om planer som gäller sådana och om behandling och avgörande av ärendena. Församlingen ska informera om på vilka sätt det går att delta i och påverka beredningen av beslut. 

Både infotillfälle och möjlighet att påverka via enkät 

– Därför bjuder vi in till ett informations- och diskussionstillfälle om utvecklingen av första våningen och innergården på Lundagatan 5. Efter tillfället öppnas en enkät där alla intresserade kan bidra med sina åsikter, säger Eloneva. 

Informations- och diskussionstillfället hålls tisdagen 19.12 klockan 17 i festsalen i Församlingshemmet på Lundagatan 5. Deltagarna bjuds på glögg och pepparkaka. På plats finns representater från arkitektbyrån samt Andreas Lundgren från Borgå svenska domkyrkoförsamling och Jari Oksanen från Porvoon suomalainen seurakunta. 

Informations- och diskussionsmöte - Borgå svenska domkyrkoförsamling (domkyrkan.fi)Öppna länk i ny flik 

Mer information: 

Krista Eloneva 
krista.eloneva@evl.fiÖppna länk i ny flik 
040 488 9009 

2023-12-12 12:38:59.0