Svenska församlingshemmet

Runebergsgatan 24 , 06400 Borgå

Öppet under olika evenemang och tillställningar och enligt överenskommelse

Svenska församlingshemmet

OBS: Under coronapandemin max 6 personer i alla våra utrymmen.

Svenska församlingshemmet byggdes år 1936 enligt arkitekt Lars Soncks ritningar.  Uthusbyggnaden byggdes under åren 1952 och 1953. Större byggnadsarbeten har utförts år 1961, 1979 och 1999-2000, de senaste planerades av arkitekt Aarne Launos.

Bokningar för kyrkliga förrättningar görs via pastorskansliet.

Stora salen (157 m², 174 m²)

• En rymlig sal. som lämpar sig för dop- och vigselförrättningar, minnesstunder, familjefester och möten.
  • stolsplacering för 200 personer, bordsplacering för 160 personer. (Under coronaviruset max 40 personer)
  • AV-teknik kan hyras: dataprojektor, bärbar dator, internetförbindelse.

Sal 2  (37 m²)
Rummet har egen ingång och ligger i anslutning till stora salen i övre våningen. Det har plats för 30 personer. (Under coronaviruset max 8 personer)

Musikrummet ( 37 m)

Rummet ligger i nedre våningen bredvid Café Ankaret. Ingång från gården.

Café Ankaret (71 m², 81 m²)

Café Ankaret, den hemtrevliga cafélokalen i svenska församlingshemmet har ett kök som lämpar sig för egen mattillredning i liten skala samt för kaffeservering.

• Själva kaféet rymmer 48 personer. (Under coronaviruset max 15 personer) I nedre våningen, i anslutning till Cafè Ankaret finns ett rum till (musikrummet, 48 m²) med plats för 30 personer (Under coronaviruset max 10 personer), som kan användas samtidigt som Café Ankaret.
  • Café Ankaret + musikrummet 1 (119 m², 129 m²), 78 personer (Under coronaviruset max 25 personer)