Nyheter i församlingen

Här publiceras nyheter och ny verksamhet eller något som är aktuellt just nu.

Till nyhetslistan

deffa 1200px.jpg

Ny defibrillator donerades till Borgå domkyrka

25.6.2020 09.54

Lions Club Porvoo-Borgå har i samarbete med sina grannklubbar donerat tre defibrillatorer med skåp till Borgå. Defibrillatorerna har placerats i Borgå domkyrka, Kokonhallen och Gammelbacka köpcentrum. Defibrillator är ett redskap med hjälp av vilket man kan börja återupplivningen av hjärtstilleståndspatienten tryggt och effektivt innan vårdpersonal hinner till platsen.

I donationen har deltagit LC Porvoo-Borgå, LC Porvoo Borgoensis, LC Porvoo mlk /Borgå lk och LC Porvoo Blanka. Arne Ritari-Stiftelsen som är nära Lionsförbundet har också bidragit ekonomiskt till anskaffningen av defibrillatorer.

- Lionsförbundet beslöt år 2018 om en kampanj som har som mål att öka antalet defibrillatorer i Finland. Vi utredde situationen i Borgå och valde ställen där en stor mängd borgåbor rör sig under vardagar och tillställningar, berättar LC Porvoo-Borgås president Samu Karvala.

På grund av coronaviruspandemin drog publiceringen av donationen lite ut på tiden från det planerade men redskapen är nu i sina ställen och färdiga att användas.

Ställen för defibrillatorer i Borgå kan kontrolleras i nätadressen defi.fi.

Vid Borgå domkyrka togs defibrillatorn emot  av (i bilden från vänster) övervaktmästare Tero Liljamo och tf. lokalitetsingenjör Rebecca Haaranen för Borgå kyrkliga samfällighet, Leo Ahonen med maka, Samu Karvala, Jari Salonen och Mai-Britt Jokela från Lions delade ut redskapet.
Bild: Hanne Sorvari